Az egész világ ismeri és szereti őket, azonban nekik is szükségük van egy, vagy akár több hobbira is, hogy ki tudjanak kapcsolni. Mivel abba sok ember nem gondol bele, hogy elég kemény egy-egy szezon, pláne ennyi versennyel mint ami 2020-ban vár rájuk.

Mercedes

A top csapatok szerencsére az utóbbi időben engedékenyebbek a pilótáikkal. Ez még a tavalyi szezon előtt derült ki, a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton kapcsán, aki nyilván adrenalin függő és nem tud megülni a seggén. Ezt bizonyítja a korábbi Yamaha superbike teszt és a versenygép csere Valentino Rossival, mondjuk utóbbi nyilván a média kedvéért volt. Emellett azért vannak veszélytelenebb hobbijai is, például autókat gyűjt, már ha azt nevezhetjük szabadidős elfoglaltságnak. Ezt a tábort erősíti még a rappelés és a gitározás is.

Hamilton és Rossi versenygép cseréje

A 2019-es szezon második helyezettje, Valtteri Bottas szeret futni, síelni, görkorizni és fotózni is! Utóbbiról a Twitter profilja árulkodik, ahova olyan képeket tölt fel, hogy csak kapkodom a fejem néha. Mint tudjuk, nem csak egy jó gép, de látásmód és kreativitás is kell hozzá. Ezeken felül természetesen ralizik is néha, legalábbis részt vesz különböző eseményeken, akárcsak Raikkönen.

Valtteri Bottas portréja

Ferrari

Mattia Binotto úgy gondolja, hogy Sebastian és Charles profik ezért nem félti őket, tudják mit szabad és mit nem. Ezzel mondjuk ellent mond Leclerc  viselkedése aki eltitkolta a csapat elől tavalyi ejtőernyős ugrását, ami ugyan egyszeri alkalom volt, mégis sikerült magára haragítania Binottót. Amikor éppen nem a főnökeit idegesíti, a monacói pilóta szeret utazni, kerékpározni és focizni is.

Leclerc ejtőernyős ugrása

Vettel mondhatni lenyugodott egy kicsit, előszeretettel bütykölget régi motorokat, ugyanakkor, ha teheti úszik, hegyikerékpározik a barátaival és természetesen ő is gyűjti az autókat.

Sebastian Vettel motorozás közben

Red Bull

Az energiaitalosok nem hogy tiltanák, néha még a csapat sodorja olykor veszélyes szitukba a pilótákat az imidzsből adódó sajtórendezvényeken. Például 2019-ben az Ausztrál Nagydíj előtt akkori csapattársával szörfözni küldte őket Christian Horner.

Max Verstappennek igazából mindegy, hogy milyen sportról van szó, csak ne legyen a közelben cápa... Leginkább gokartozni és jetskizni szeret, sőt, még a modellkedésbe is belekóstolt.

Verstappen egy jet ski-n

Alexander Albon a legtöbb pilótához hasonlóan hajszolja az adrenalint, szeret gokartozni, néha focizik és hatalmas elektronikus zene fan.

A McLaren Renault ugyan nem tartozik a nagycsapatok közé, ugyanakkor tavaly odaértek a 4. helyre, ami nem rossz teljesítmény!

Alexander Albon a Hungaroring paddockjában

McLaren

Carlos Sainz és Lando Norris is az új generáció tagjai közé tartozik, utóbbi kis túlzással a szimulátor világban nőtt fel, emiatt nemrégiben csapattársa is beszerezte saját szimulátorát.

Lando Norris a szimulátor előtt

Sainz édesapja ugye életében egy legenda és igazi sportember. Így nem meglepő, hogy ő maga is teniszezik, wakeboardozik, focizik, síel és biciklizik, sőt, néha vadászik is.

Carlos Sainz szörfözés közben

Mind a ketten egyértelműen a jövő tehetségei közé tartoznak, az viszont a mai napig nem hagy nyugodni, hogy ha a sok műszaki gond elkerüli Norrist, akkor ki végzett volna előrébb a ranglistában. Emellett Sainz talán már a jelen tehetségei közé sorolható, csak kéne egy jó autó alá. Hátha idén minden kiadja!

 Írd meg kommentben, hogy látod a két fiatal titán helyzetét.