A Ferrari megtartaná Sebastian Vettelt 2021-re is

Közzétéve:
2020-02-13, 16:07

A német pilóta is maradna – Binotto szerint nem tesznek ajánlatot Hamiltonnak.

Társszerző: Hajdu Balázs

Sebastian Vettel biztos benne, hogy új szerződést kap a Ferrari csapatától. Mattia Binotto csapatfőnök elmondta, hogy a német pilótával képzelik el a folytatást, és nem szándékoznak ajánlatot tenni Lewis Hamiltonnak.

Vettel szerződése 2020 végén jár le, csapattársa, Charles Leclerc viszont 2024-ig szóló megállapodással rendelkezik. Az idei autó ünnepélyes bemutatóján elhangzott, hogy a német pilótának semmi oka az aggodalomra, a csapat továbbra is bízik benne.

„Sebastian az elsődleges választásunk. Már tárgyalunk vele a folytatásról. Érzem, hogy idén jó szezonja lesz. Tudja, mit kell tennie, a télen megfelelően felkészült 2020-ra. Nagyon kemény dolgozik, összpontosít, reméljük, hogy a jövőben is nálunk versenyez majd” - mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

Vettel 2017-ben és 2018-ban a bajnoki címért harcolt, tavaly viszont visszaesett a bajnokság ötödik helyére. A négyszeres világbajnok fejében a visszavonulás gondolata is megfordult a pletykák szerint, a 32 éves pilóta aztán cáfolta a híreszteléseket.

„Szeretnék maradni. Egyelőre 2020-ra figyelünk, a többit majd meglátjuk. Még csak február van, a mostani szerződésemet is csak augusztusban írtuk alá. Világos szándékaink vannak, biztosan meg tudunk majd állapodni” - mondta Vettel a 2020-as Ferrari bemutatóünnepségén.

A Ferrari és Vettel által elmondottak valószínűleg véget vetnek a találgatásoknak, melyek szerint Lewis Hamilton az olaszokhoz szerződhet 2021-ben. A hatszoros világbajnok szerződése is lejár idén, ám a hírek szerint hamarosan megkezdik a tárgyalásokat a Mercedesszel.

„Hamilton szerződtetése nincs napirenden. Csak a saját versenyzőinkre összpontosítunk” - erősítette meg Binotto.

Vettel és Hamilton
Hamilton előtt bezárulhat a Ferrari kapuja

„Jól érzem magam, magabiztos vagyok. Vannak tökéletesítendő dolgok, keményen dolgozom, hogy idén jobban teljesítsek” - tette hozzá Vettel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek