F1: A jövőben jobban vigyáznak egymásra a Ferrari pilótái

Közzétéve:
2020-01-22, 09:01

Charles Leclerc legalábbis erről nyilatkozott.

Társszerző: Hajdu Balázs

A Ferrari pilótája, Charles Leclerc elmondta, hogy a jövőben jobban vigyáznak majd egymásra csapattársával, Sebastian Vettellel. A 2019-es Brazil Nagydíjon bekövetkezett ütközés nem fordulhat elő ismét.

„Mindketten nagyon gyorsak és versenyképesek vagyunk, emiatt volt pár csatánk a pályán. Elég érettek vagyunk a helyzet kezeléséhez, a jövőben óvatosabbak leszünk egymással szemben. A legfontosabb dolog, hogy a pályán kívül is megtaláljuk a közös hangot, és a lehető legjobban fejlesszük az autónkat. Verseny közben pedig nem szabad olyan messzire mennünk, mint Brazíliában. Jó lecke volt, mindketten tanultunk belőle” - mondta a vörösök monacói pilótája.

Tavaly volt néhány kiemelkedő momentum kettejük párharcában. A jéghegy csúcsát a brazíliai ütközés jelentette, de már szeptemberben is akadtak kínos pillanatok az Orosz Nagydíjon. Sebastian Vettel ugyanis szándékosan figyelmen kívül hagyta a csapatutasításokat, és nem engedte el Leclercet. Ezt követően Olaszországban, majd Szingapúrban is voltak ellentmondásos dolgok – Leclerc szerint azonban minden alkalommal képesek voltak rendezni a nézeteltéréseiket.

„Előfordult, hogy bizonyos helyzetekben nem értettük meg egymást. Azonban ezekről nem jó azonnal az incidens után beszélni. Az Oroszországban történtek után ismét leültünk Japánban, és tisztáztuk a helyzetet. Mindannyian tanultunk az esetekből” - mondta Leclerc.

Leclerc Ferrari overálban

A 2019-es év egyik sztárja, Charles Leclerc 2024 végéig hosszabbított szerződést a Ferrarival. A monacói pilóta szeretné kiküszöbölni a tavalyi évben elkövetett hibákat.

„Nagyon keményen dolgozom, hogy kevesebbet hibázzak. Csapatszinten is törekszünk erre. Az első verseny előtt nagyon nehéz jóslásokba bocsátkozni. A téli tesztekből sem lehet feltétlenül következtetni. Tavaly erősek voltunk, ha kevesebbet rontunk, akkor lehet esélyünk komoly eredményekre” - tette hozzá a monacói versenyző.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

BBC

Kapcsolódó írások

Sebastian Vettel piros arcmaszkban
2020. augusztus 10.
A német versenyző újfent hibázott, majd kőkeményen beszólt a Ferrarinak.
Sebastian Vettel egy futam után
2020. szeptember 10.
A német négyszeres világbajnok jövője sokáig kérdéses volt. Felmerült a neve a Mercedes kapcsán is, sokan pedig tudni vélték, hogy abbahagyja a versenyzést.

További hírek