F1: Leclerc érdekes kihívásnak látja a 2020-as autó fejlesztését

Közzétéve:
2019-12-16, 15:19

A monacói kiválóan teljesített első Ferraris idényében – jövőre vajon mire lesz képes?

Társszerző: Hajdu Balázs

Charles Leclerc idén teljesítette első szezonját a Ferrari csapatánál. A monacói pilóta indulhatott legtöbbször az első rajtkockából, Monzában szerzett futamgyőzelmével örökre belopta magát az olaszok szívébe. Leclerc 2020-ban szeretne előrébb lépni, és a világbajnoki címért akar küzdeni – ehhez azonban versenyképes autóra lesz szüksége.

Leclerc 2014-ben még a Formula Renault 2.0 sorozatban versenyzett. Ezt követően elindult felfelé a ranglétrán, az Európai F3, GP3, majd a Forma-2 kategóriákon keresztül eljutott a Forma-1-be. 2018-ban mutatkozhatott be a Sauber csapatánál, majd idén már a Ferrari színeiben versenyzett. Mostanáig minden évben új istállónál kezdett – 2020-ban azonban továbbra is a Ferrarinál szerepelhet.

„Ez az első alkalom az együléses versenyzői pályafutásomban, amikor egy új szezont nem egy másik csapatnál kezdek. Érdekes kihívás lesz részt venni az autó fejlesztésében. Idén már sokat léptünk előre, ez most a legfontosabb. Ebből szeretnék meríteni a következő évre” - mondta Leclerc.

Leclerc baseball sapkában

A 2019-es évre visszatekintve Leclerc elmondta, hogy elégedett volt a csapat fejlődésével, ám furcsának nevezte az idényt, mivel bizonyos pályákon szokatlanul gyengén teljesítettek.

„Austinban nem igazán értettem, mi történik. Nem tudom, miért volt olyan nagy a lemaradásunk. Az egész idény egy kicsit furcsa volt. A téli tesztek után egy kicsit gyengébben kezdtünk, sokat szenvedtünk az első futamon. Aztán sokat fejlődtünk, összességében pozitív szezonunk volt” - értékelt a monacói pilóta.

Leclerc a többiek előtt a Ferrarival

Szerinted lesz esélye Charles Leclercnek a 2020-as világbajnoki cím megnyerésére?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek