F1: törölték az Azeri, Szingapúri és Japán Nagydíjat is

Közzétéve:
2020-06-12, 12:19

F1: törölték az Azeri, Szingapúri és Japán Nagydíjat is

A koronavírus-járvány miatt törölték az Azeri, Szingapúri és Japán Nagydíjat is, áll a Forma-1 által kiadott hivatalos közleményben.

A frissített versenynaptár egyelőre 8 futamból áll, az első versenyt, az Osztrák Nagydíjat július 5-én rendezik a Red Bull Ringen. Az F1 vezetősége folyamatosan dolgozik azon, hogy egy 15-18 futamból álló idényt tető alá hozzanak.

„A COVID-19 járvány miatt az azeri, a szingapúri és a japán futam szervezői úgy döntöttek, hogy a 2020-as idényben nem rendezik meg a versenyt. A vírus hatalmas kihívások elé állította az egész világot. Ebben a bizonytalan időszakban lehetetlenné vált a három futam megrendezése. Azerbajdzsánban és Szingapúrban az utcai pályák megépítése egyébként is hosszú időt vesz igénybe, Japánban pedig a beutazási korlátozások is a verseny törlését indokolják” - olvasható a hivatalos F1-es közleményben.

Ross Brawn, a Forma-1 sportszakmai igazgatója ismertette a szezon második felére vonatkozó terveket.

„Az események gyorsan történnek, viszont még mindig van időnk. Számos különböző lehetőségünk van, biztosak vagyunk benne, hogy remek lesz az idény második fele. A vészforgatókönyvben egy-két plusz európai verseny szerepel. Úgy látjuk, hogy Bahrein és Abu Dhabi lehet az utolsó két futam, a már bejelentett nyolc versennyel együtt tíznél járunk. Össze kell hoznunk még öt-hat jó versenyt. A tárgyalások zajlanak, egyelőre nem tudunk ennél többet bejelenteni” - mondta Brawn.

egyelőre ez a 8 verseny szerepel a frissített versenynaptárban
Egyelőre ez a 8 verseny szerepel a frissített versenynaptárban

A hírek szerint Mugello, Imola, Portimao és Hockenheim is lehetséges helyszínként merült fel. Kíváncsian várom a hivatalos bejelentéseket, izgalmas lenne San Marinóban vagy Németországban F1-es futamot rendezni. Te milyen pályákat látnál szívesen az idei versenynaptárban?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek