péntek - 2023. szeptember 29.
14.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Törölték az Orosz Nagydíjat

2022. február 25. | 15:51

Az orosz-ukrán háború miatt idén nem látogat el Szocsiba a Száguldó Cirkusz mezőnye.

Barcelonában zajlik a Forma-1-es csapatok tesztje, az istállók és a sorozat vezetői azonban nem sportszakmai témában tanácskoztak tegnap este. Miután Oroszország tegnap megtámadta Ukrajnát, felmerült, hogy a Száguldó Cirkusz mezőnye 2022-ben nem látogat el Szocsiba. Percekkel ezelőtt megérkezett a hivatalos bejelentés: a háborús események miatt idén nem rendezik meg az F1-es Orosz Nagydíjat.

A szervezők azzal indokolták döntésüket, hogy a jelenlegi katonai cselekmények nem összeegyeztethetőek a Forma-1 küldetésével, mely egyesíteni kívánja az embereket. Egybehangzó értesülések szerint Isztambul veheti át az Orosz Nagydíj helyét a versenynaptárban.

Érdekesség, hogy ez lett volna az utolsó oroszországi futam Szocsiban, jövőre már más helyszínen rendeznének, ám most minden sportesemény mellé egy hatalmas kérdőjel került. Az UEFA Szentpétervár helyett Párizsnak adta a Bajnokok Ligája döntőjét, az ATP lefújta az orosz városba tervezett tenisztornát, valamint a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig is semleges helyszínen mérkőzik meg a Szpartak Moszkvával az Európa Ligában.

Sebastian Vettel és Max Verstappen már tegnap jelezték, azt szeretnék, hogy a szervezők töröljék az Orosz Nagydíjat a versenynaptárból. A négyszeres világbajnok kijelentette, ő semmiképp nem hajlandó rajthoz állni Szocsiban. Verstappen szerint nem helyes F1-es futamot rendezni egy olyan országban, mely háborúban áll. A barcelonai teszt mai napján az orosz főtámogatóval rendelkező Haas pedig levette az orosz színeket, valamint a szponzor nevét az autóiról.

  • Címkék:
  • F1
Íme a magyar rendőrség izgalmas elfogóautói Az önvezetéssel kacérkodik a Scania

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!