F1: Toto Wolff két pozícióra osztaná a csapatfőnöki teendőket

Közzétéve:
2020-09-16, 17:57

A Mercedes csapatvezetője 2021-ben is marad a világbajnoki istálló kötelékében, konkrét szerepe azonban egyelőre tisztázatlan.

Egyre valószínűbb, hogy 2021-től új szerepkörben folytatja munkáját Toto Wolff a Mercedes F1-es istállójánál. A jelenlegi csapatfőnök szerződése az idény végén lejár, a közös folytatás pontos részleteit azonban egyelőre homály fedi.

A 2020-as szezon második felébe lépve már tudjuk, hogy Toto Wolff marad a világbajnok istálló kötelékében, viszont egyre valószínűbbnek tűnik, hogy más feladatokat lát majd el a jövőben. Wolff úgy fogalmazott, nem biztos, hogy a modern Forma-1-ben helye van egy klasszikus csapatfőnöki szerepkörnek.

„Nem vagyok biztos benne, hogy a hagyományos csapatfőnöki koncepció működőképes a modern Forma-1-ben. 2000 ember munkájáért felelek, 1000-en a motorgyártó részlegen, 1000-en pedig a gyárban dolgoznak. Biztos, hogy egy embernek kell cipelnie ennyi terhet és felelősséget? Nagyon élvezem ezt a munkát, ám a jövőben talán két pozícióra kellene osztani ezeket a feladatokat” - mondta Wolff a Channel 4 brit televíziós csatornának.

Toto Wolff maszkban

A Mercedes csapatfőnöke elárulta, a fényes sikereket hozó hibridkorszakban ellátott csapatfőnöki teendői hatással voltak egészségi állapotára is.

„Ez a munka teljes embert kíván. Mindent beleadsz, amid van, teljes szívből és minden energia felhasználásával kell dolgozni. Én már nyolc éve ezt csinálom. Az a kérdés, hogy meddig lehet ezt fenntartani. Hogy éli meg a családod ezt az egészet? Újabban migrénes fejfájásaim vannak. Testileg és lelkileg egyre nehezebb megbirkózni a teherrel. Szerintem mindenkinek van egy szavatossági ideje. A színvonalból és a minőségből nem akarok engedni, akkor inkább átengedem a terepet másnak. Állandóan a tökéletességre törekszünk, ez pedig áldozatokkal jár” - tette hozzá Toto Wolff.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek