A Mercedes szeptember elején jelentette be, hogy George Russell váltja Valtteri Bottast az idény végén. Az már korábban kiderült, hogy Hamilton jövőre is a Mercedes csapatánál folytatja, így a rutinos brit egy fiatal brittel kell hogy megküzdjön azért, hogy megtarthassa a csapaton belüli pozícióját és az elsőszámú pilóta státuszát.

Bár Hamilton és Russell egyelőre még az év végéig nem csapattársak, a rivalizálás máris megkezdődött közöttük. Ki tudja, hogy véletlen volt-e, amikor Hamilton egy Instagram posztjában a kutyája, Roscoe helyett Russellt jelölte meg.

Toto Wolff csapatfőnök azonban szeretné, ha nem ismétlődne meg az a hangulat, ami akkor uralkodott a Mercedes háza táján, amikor Lewis Hamilton és Nico Rosberg voltak a csapat pilótái. A fiatalon két jóbarát már-már ellenségként kezelte egymást.

Toto Wolff mosolyog
Toto Wolff bizakodóan tekint a jövőbe

Hamilton 2013-ban igazolt a McLarentől a Mercedeshez, a visszavonuló Michael Schumachert váltotta a brit és Rosberg csapattársa lett. Hamilton és Rosberg többször is összeütközött a futamokon, többek között a 2014-es Belga Nagydíjon, a 2016-os Spanyol Nagydíjon és a 2016-os Osztrák Nagydíjon is, ami komoly házon belüli feszültséget jelentett. A pályán kívül sem kímélték egymást a felek, ahol a pszichológiai hadviselés jeleként került sor arra a bizonyos sapkadobálásra.

Russell mindössze 23 éves, de már megcsillantotta, mire képes, ha versenyképes autó van alatta. Minden bizonnyal a Williamsnél töltött éveket követően ki van éhezve a sikerre, és aligha azért ül át a Mercedesbe, hogy másodhegedűsként újabb világbajnoki címhez segítse Hamiltont. Kérdés, hogyan fogja Toto Wolff és a Mercedes csapata kezelni a helyzetet és megelőzni azt, hogy elmérgesedjen a helyzet a pilótáik között?

Russell bebizonyította, hogy megérdemli a lehetőséget, hogy bizonyítson egy olyan autóban, amelyik az élmezőnyhöz tartozik, és Toto Wolff elmondása szerint minden erejükkel azon lesznek, hogy jól sikerüljön a beilleszkedése. Jól tudják, hogy nagy lesz a nyomás a fiatal briten, hiszen csapattársa kiváló képességekkel és elképesztő eredményekkel rendelkezik, ezért fontos, hogy megfelelően felkészítsék erre az új helyzetre. A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, Russell a jövő világbajnoka, de Hamiltonban is benne van még legalább egy bajnoki cím.

Toto Wolff úgy nyilatkozott, hogy nem szeretnék letörni Russell ambícióit a győzelmeket és a címek nyerését illetően. Azon fognak dolgozni, hogy támogassák őt ezen törekvéseiben, miközben azt is szem előtt tartják, hogy kapcsolata harmonikus és barátságos maradjon Hamiltonnal.

Toto Wolff fejhallgatóval
A Mercedes csapatfőnökének még lehetnek gondjai, ha Russell képes felvenni a kesztyűt Hamiltonnal szemben

Wolff biztos abban, hogy Russell elég intelligens ahhoz, hogy megértse, a csapattársának is vannak ambíciói. Nem céljuk, hogy olyan pilótát ültessenek Hamilton mellé, aki rögtön összerúgja vele a port. Abban bízik, hogy sikerül megértetnie az ifjú brit versenyzővel, hogy mit jelent az érkezése a csapat dinamikája szempontjából és hogyan maradhat lendületben az istálló.

Jövőre komoly átalakuláson megy keresztül a Forma-1, hiszen alapjaiban szabják át az autókat a 2022-es idényre. A Mercedes csapatfőnöke abban bízik, hogy a között a három csapat között lennének, amelyek képesek versenyezni a futamgyőzelmekért. Biztos abban, hogy Russell ugyanúgy képes lesz jól teljesíteni a kvalifikációkon és a versenyeken egyaránt, hiszen ugyanolyan autója lesz mint Lewisnak és a tempója megvan hozzá.