vasárnap - 2022. October 02.
18.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

F1: Toto Wolff szerint a Mercedes képes elkerülni, hogy feszültség legyen Hamilton és Russell között

Ehhez azonban nagyon észnél kell lenniük.

A Mercedes szeptember elején jelentette be, hogy George Russell váltja Valtteri Bottast az idény végén. Az már korábban kiderült, hogy Hamilton jövőre is a Mercedes csapatánál folytatja, így a rutinos brit egy fiatal brittel kell hogy megküzdjön azért, hogy megtarthassa a csapaton belüli pozícióját és az elsőszámú pilóta státuszát.

Bár Hamilton és Russell egyelőre még az év végéig nem csapattársak, a rivalizálás máris megkezdődött közöttük. Ki tudja, hogy véletlen volt-e, amikor Hamilton egy Instagram posztjában a kutyája, Roscoe helyett Russellt jelölte meg.

Toto Wolff csapatfőnök azonban szeretné, ha nem ismétlődne meg az a hangulat, ami akkor uralkodott a Mercedes háza táján, amikor Lewis Hamilton és Nico Rosberg voltak a csapat pilótái. A fiatalon két jóbarát már-már ellenségként kezelte egymást.

Hamilton 2013-ban igazolt a McLarentől a Mercedeshez, a visszavonuló Michael Schumachert váltotta a brit és Rosberg csapattársa lett. Hamilton és Rosberg többször is összeütközött a futamokon, többek között a 2014-es Belga Nagydíjon, a 2016-os Spanyol Nagydíjon és a 2016-os Osztrák Nagydíjon is, ami komoly házon belüli feszültséget jelentett. A pályán kívül sem kímélték egymást a felek, ahol a pszichológiai hadviselés jeleként került sor arra a bizonyos sapkadobálásra.

Russell mindössze 23 éves, de már megcsillantotta, mire képes, ha versenyképes autó van alatta. Minden bizonnyal a Williamsnél töltött éveket követően ki van éhezve a sikerre, és aligha azért ül át a Mercedesbe, hogy másodhegedűsként újabb világbajnoki címhez segítse Hamiltont. Kérdés, hogyan fogja Toto Wolff és a Mercedes csapata kezelni a helyzetet és megelőzni azt, hogy elmérgesedjen a helyzet a pilótáik között?

Russell bebizonyította, hogy megérdemli a lehetőséget, hogy bizonyítson egy olyan autóban, amelyik az élmezőnyhöz tartozik, és Toto Wolff elmondása szerint minden erejükkel azon lesznek, hogy jól sikerüljön a beilleszkedése. Jól tudják, hogy nagy lesz a nyomás a fiatal briten, hiszen csapattársa kiváló képességekkel és elképesztő eredményekkel rendelkezik, ezért fontos, hogy megfelelően felkészítsék erre az új helyzetre. A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, Russell a jövő világbajnoka, de Hamiltonban is benne van még legalább egy bajnoki cím.

Toto Wolff úgy nyilatkozott, hogy nem szeretnék letörni Russell ambícióit a győzelmeket és a címek nyerését illetően. Azon fognak dolgozni, hogy támogassák őt ezen törekvéseiben, miközben azt is szem előtt tartják, hogy kapcsolata harmonikus és barátságos maradjon Hamiltonnal.

Wolff biztos abban, hogy Russell elég intelligens ahhoz, hogy megértse, a csapattársának is vannak ambíciói. Nem céljuk, hogy olyan pilótát ültessenek Hamilton mellé, aki rögtön összerúgja vele a port. Abban bízik, hogy sikerül megértetnie az ifjú brit versenyzővel, hogy mit jelent az érkezése a csapat dinamikája szempontjából és hogyan maradhat lendületben az istálló.

Jövőre komoly átalakuláson megy keresztül a Forma-1, hiszen alapjaiban szabják át az autókat a 2022-es idényre. A Mercedes csapatfőnöke abban bízik, hogy a között a három csapat között lennének, amelyek képesek versenyezni a futamgyőzelmekért. Biztos abban, hogy Russell ugyanúgy képes lesz jól teljesíteni a kvalifikációkon és a versenyeken egyaránt, hiszen ugyanolyan autója lesz mint Lewisnak és a tempója megvan hozzá.

  • Címkék:
  • F1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!