Évtizedek óta nem látott méretű szabályváltozások lépnek életbe 2022-től a Forma-1-ben. A versenyautók megjelenése egészen eltérő aerodinamikai felfogásokra fog épülni, ezért jelenleg nehéz megállapítani a lehetséges erősorrendet. A spanyol Marca című lap mindenesetre úgy véli, hogy Adrian Newey tervezői zsenialitása miatt a Red Bull lehet a legerősebb autó a mezőnyben.

Az új koncepció egyik fő célkitűzése, hogy csökkentsék az autók által keltett turbulens levegő mennyiségét. Változik az első légterelő és a hátsó szárny kialakítása is, valamint a leszorítóerő jelentős részét nem a szárnyak, hanem az autó alja és az aszfalt közötti szívóhatás fogja biztosítani.


Szakértők szerint a 2022-es autók 3-5 másodperccel lassabbak lesznek a tavalyi konstrukcióknál, a Marca azonban úgy értesült, hogy a Red Bull idei autója a szimulátoros eredmények alapján gyorsabb, mint amivel Max Verstappen megnyerte a 2021-es világbajnoki címet. Az elképzelést Nico Hülkenberg is alátámasztotta, aki a szimulátoron már tesztelte az Aston Martin új autóját. A német pilóta úgy nyilatkozott, hogy az új versenygépek nem lassabbak, sőt, a vezetési élmény tekintetében sincs nagy különbség.

A Forma-1 2022-es idényével kapcsolatos másik nagy kérdés: vajon mi lesz Lewis Hamiltonnal? A hírek szerint a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon történt események miatt Michael Masi versenyigazgató távozását követeli a Mercedes. Ha az FIA nem hozza meg a megfelelő intézkedéseket, a hétszeres világbajnok akár egy év pihenőre is vonulhat.