Drámai módon ért véget a 2021-es Azeri Nagydíj. A verseny döntő többségében Max Verstappen haladt az élen, ám a holland pilóta egy bal hátsó defekt miatt kiesett. A piros zászlós megszakítást követő újraindítás során Lewis Hamilton egy véletlenül benyomott kapcsoló miatt nem tudta bevenni az első kanyart, Sergio Perez pedig megszerezte első futamgyőzelmét a Red Bull színeiben.

A Mercedes hétszeres világbajnok brit pilótája úgy véli, ezen a versenynapon a Red Bull jobban tudott alkalmazkodni a bakui aszfaltcsíkhoz, ezáltal erősebb volt a tempójuk. Verstappen azonban nem így látja a helyzetet.

„Az ő helyében én is ezt mondanám. Ha egyforma autóban ülnénk, én akkor is két tizeddel gyorsabb lennék nála. Nem igazán érdekel a magyarázata” – reagált a világbajnoki pontversenyt vezető holland pilóta.

Hamilton és Verstappen, a háttérben Alonso

Verstappen természetesen nagyon csalódott a kiesés miatt, hiszen a győzelemért járó pontokkal komolyan növelhette volna előnyét a pontversenyben. Minden megszerezhető egységre szükségük van, hiszen a soron következő helyszíneken a Mercedes jóval erősebb lehet.

„Egyelőre úgy tűnik, hogy az utcai pályákon a Mercedes fölé tudunk kerekedni. Ezért is kell ezeken a helyszíneken a lehető legtöbb pontot begyűjtenünk. Természetesen szerettem volna győzelemmel távozni Bakuból. Így, hogy Hamilton is nullázott, egy kicsit könnyebb megemésztenem a történteket. A soron következő helyszínek jobban kedvezhetnek a Mercedesnek” – tette hozzá Verstappen.

Egy ilyen szoros, kiélezett világbajnoki küzdelemben minden pontnak jelentősége van. Könnyen lehet, hogy azé lesz az évvégi elsőség, aki kevesebbet hibázik a szezon során.

„Mindenki a legjobbját próbálja nyújtani. Én nem állítom, hogy Lewis a rá nehezedő nyomás miatt követ el hibákat. Ahogy én is, ő is a maximumot szeretné kihozni az autójából. Idén viszont nem csak a csapattársával kell megküzdenie, hanem velünk is, ami határozottan jót tesz a sportnak” – mondta a Red Bull pilótája.

A két világbajnoki aspiráns kiesését kihasználva Sergio Perezé lett a győzelem az Azeri Nagydíjon. A mexikói számára kissé döcögősen indult a Red Bullnál töltött időszak, most alighanem a leghangosabb kritikusait is sikerült elhallgattatnia. Perez győzelmével az osztrák istálló tovább növelte előnyét a konstruktőrök tabelláján.

„A csapat számára az egész versenyen kiválóan alakultak a dolgok. Sergio remek teljesítményt nyújtott, úgy érzem kezdi megszokni az autót, ez pedig még több önbizalmat adhat számunkra az idény hátralévő részére” – zárta gondolatait Verstappen.