F1: Vettel szerint nincs feszültség a Ferrari csapatán belül

Közzétéve:
2020-08-14, 20:14

A négyszeres világbajnok mindenesetre eléggé frusztráltnak tűnik.

Sebastian Vettel idegesen kritizálta a Ferrari stratégiáját a múlt vasárnapi 70. Évforduló Nagydíján. A Spanyol Nagydíj előtt tartott sajtótájékoztatón a német pilóta tagadta, hogy növekedne a feszültség a csapaton belül. A négyszeres világbajnok mindössze egy pontot gyűjtött a két silverstone-i versenyen, miközben Charles Leclerc 27 egységgel lett gazdagabb. Vettel legutóbb a rosszul megválasztott taktika miatt a 12. helyen ért célba, monacói csapattársa viszont a győzelemmel felérő 4. pozícióban végzett.

Vettel helyét 2021-től Carlos Sainz veszi át a Ferrarinál. Az újságírók a barcelonai sajtótájékoztatón utaltak arra, hogy növekszik a feszültség a pilóta és a csapat között.

„Nem értek egyet ezzel a kijelentéssel. Én úgy érzem, minden tőlünk telhetőt megteszünk. Nyilvánvalóan zavar, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnéd. A verseny alatt, illetve közvetlenül utána még dolgoznak bennem az érzelmek, ám ami ekkor elhangzik, az nem tükrözi a valódi szituációt. Az előző nem életem legjobb futama volt. Próbáltunk felzárkózni, talán választhattunk volna másik stratégiát is. Megbeszéltük, tovább léptünk, a hangulat nem változott az előző hetekhez képest” - mondta Vettel.

Binotto és Vettel

A négyszeres világbajnokot később arról is kérdezték, az ideit tartja-e pályafutása eddigi legrosszabb szezonjának.

„Nem szeretem felcímkézni az idényeket. Az előző verseny nem sikerült jól. Ezzel együtt megbízom az engem körülvevő emberekben és az autómon dolgozó srácokban. Voltam már jobb helyzetben is. Természetesen szeretek az első helyért harcolni, imádom a győzelem érzését. Sajnos mostanában nem volt sok sikerben részem. Az idei év nagyon nehéz lesz számunkra, ám Charles jó eredményei is bizonyítják, hogy lehet keresnivalónk a versenyeken – a dolgok szerencsés alakulása folytán akár a dobogó is összejöhet. Összefoglalva, nem ilyen szezonkezdetről álmodtam, de nem mondanám magam frusztráltnak” - tette hozzá a Ferrari német versenyzője.

Vettel és csapata
Vettel továbbra is bízik a Ferrari munkatársaiban

Vettel autójának alvázán sérülést találtak az előző verseny után, így a Spanyol Nagydíjnak új alvázzal vághat neki. A német pilóta 2011-ben győzni tudott Barcelonában, ám a mostani módosítástól nem remél jelentős formajavulást.

„Azt csak utólag tudjuk megmondani, hogy javultunk-e. Azért cseréltük ki az alvázat, mert az előző megsérült. Találtunk rajta egy kisebb repedést, visszaküldtük Maranellóba javításra, a jövőben pedig tartalékként vehetjük hasznát. Majd meglátjuk, csodát nem várok. Abban reménykedem, hogy könnyebb hétvégénk és egyszerűbb futamunk lesz vasárnap” - nyilatkozta Sebastian Vettel.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek