Fernando Alonso egy Dakar Ralira tervezett Toyotát tesztelhet

Közzétéve:
2019-03-27, 14:32

A kétszeres F1-világbajnok egy Toyota Hiluxot tesztelhet Dél-Afrikában

Társszerző: Hajdu Balázs

Az elmúlt néhány évben Fernando Alonso számos különböző versenyautóban ülhetett, és aratott velük komoly győzelmeket, megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, de a Rolex 24 és a Sebring 1000 alkalmával sem talált legyőzőre. Idén az Indy500-as győzelemre hajt, illetve fontolgatja, hogy elindul a Dakar Ralin is.

A Race Fans jelentése alapján  spanyol pilóta a héten Johannesburgba utazik, hogy Toyota Hilux pickupot tesztelje. Alonsónak szoros együttműködése van a japán autógyárral, hiszen a WEC versenysorozatban (Hosszútávú Világbajnokság) is Toyota színekben szerepel.

A spanyol matador 2018-ban még úgy nyilatkozott, hogy nem tudná magát elképzelni tereprali versenyeken, ám ezek szerint meggondolta magát. Idén már győzni tudott a Daytona 24 viadalon, ezt követően pedig úgy nyilatkozott, hogy számára az autóversenyzés nem feltétlenül kötődik aszfaltozott versenypályákhoz.

„A Daytona 24 ugyan nem része a „Hármas Koronának” (Triple Crown). Ha megnyerem az Indy 500-at, akkor enyém lesz a „Négyes Korona”. Jelenleg az Indy a legfontosabb. A későbbiekben elképzelhetőnek tartom, hogy versenypályákon kívül rendezett viadalokon is elinduljak” - mondta Fernando Alonso.

„Végig kell gondolnom a lehetőségeket, meg kell terveznem mindent. Fontos, hogy versenyképes legyek, hogy a megfelelő emberek vegyenek körül, és azt, hogy kellőképpen felkészült legyek. Ha nincs esélyem a győzelemre, nem vagyok hajlandó belevágni semmilyen kalandba. Célom, hogy olyat vigyek véghez, amire még nem volt példa az autósportban” - tette hozzá a kétszeres F1-es világbajnok. 

Ha megnyerné a Dakart, az biztosan eléggé egyedi lenne. Szerinted ez realitás, vagy csupán álom a részéről?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Szujó Zoltán
2020. január 04.
Néhány adásra szól az új megállapodás.

További hírek