Társszerző: Hajdu Balázs

Az elmúlt néhány évben Fernando Alonso számos különböző versenyautóban ülhetett, és aratott velük komoly győzelmeket, megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, de a Rolex 24 és a Sebring 1000 alkalmával sem talált legyőzőre. Idén az Indy500-as győzelemre hajt, illetve fontolgatja, hogy elindul a Dakar Ralin is.

A Race Fans jelentése alapján  spanyol pilóta a héten Johannesburgba utazik, hogy Toyota Hilux pickupot tesztelje. Alonsónak szoros együttműködése van a japán autógyárral, hiszen a WEC versenysorozatban (Hosszútávú Világbajnokság) is Toyota színekben szerepel.

A spanyol matador 2018-ban még úgy nyilatkozott, hogy nem tudná magát elképzelni tereprali versenyeken, ám ezek szerint meggondolta magát. Idén már győzni tudott a Daytona 24 viadalon, ezt követően pedig úgy nyilatkozott, hogy számára az autóversenyzés nem feltétlenül kötődik aszfaltozott versenypályákhoz.

„A Daytona 24 ugyan nem része a „Hármas Koronának” (Triple Crown). Ha megnyerem az Indy 500-at, akkor enyém lesz a „Négyes Korona”. Jelenleg az Indy a legfontosabb. A későbbiekben elképzelhetőnek tartom, hogy versenypályákon kívül rendezett viadalokon is elinduljak” - mondta Fernando Alonso.

„Végig kell gondolnom a lehetőségeket, meg kell terveznem mindent. Fontos, hogy versenyképes legyek, hogy a megfelelő emberek vegyenek körül, és azt, hogy kellőképpen felkészült legyek. Ha nincs esélyem a győzelemre, nem vagyok hajlandó belevágni semmilyen kalandba. Célom, hogy olyat vigyek véghez, amire még nem volt példa az autósportban” - tette hozzá a kétszeres F1-es világbajnok. 

Ha megnyerné a Dakart, az biztosan eléggé egyedi lenne. Szerinted ez realitás, vagy csupán álom a részéről?