2023. május 26. | 17:29

Pedig bőven volt rá lehetőségük, mint ahogyan Pierre Gasly is betalálhatott volna.

Kedd este az F1-es versenyzők különböző sportágak sztárjainak válogatottjával csapott össze Monacóban egy jótékonysági labdarúgó mérkőzés keretein belül. A versenyzők közül pályára lépett Charles Leclerc, Carlos Sainz, Fernando Alonso és Pierre Gasly is. A másik csapatban Novak Djokovic, Sebastien Perez, Greg Campi, Valentin Lienard, Lisa Battaglia, Flavio Roma, Frederic Dehu, Claude Puel, valamint a korábbi F1-es versenyző, Daniil Kvyat is lehetőséget kapott

Az összefoglaló elején Carlos Sainz eltévesztette a sportágat, esetleg a posztjáról feledkezett meg. Mezőnyjátékosként kézzel húzta le a labdát az ellenfél térfelének közepén.

A következő jelenetsor során Leclerc elegáns mozdulattal tette Gasly elé a labát, aki Carlos Sainzhoz passzolt, ő viszont gyenge emeléssel kísérletezett, ami kapuscsemegének bizonyult.

Az első gólt a sztárok szerezték, akik sakk-mattra kijátszott helyzet végén találtak az F1-esek kapujába. Leclerc óriási helyzetet puskázott el, majd a meglehetősen jól mozgó Gasly Sainzot hozta helyzetbe, de ő sem tudott egyenlíteni. Gasly maga is megpróbálta megzörgetni a hálót, de ő sem járt sikerrel.

Sorra dolgozták ki a helyzeteket az F1-esek, Sainz hozta ziccerbe csapattársát, Leclerc-t, de a kihagyhatatlannak tűnő helyzetből sem tudott betalálni a monacói. Végül Norrisnak (nem a McLaren versenyzőjének) sikerült betalálnia. Ezután azonban kaptak egy potyát az F1-esek, így ismét hátrányba kerültek.

Leclerc, aki a találkozó elején orra bukott, végül egészségesen hagyta el a pályát egy csere alkalmával. Egy szép fejes után Piccini egyenlített. Egy rossz hazaadás után a vezetést is megszerezték az F1-esek.

Egy kezezés után büntetőből jöhetett volna össze az egyenlítés, ez azonban kimaradt. Egy beadás utáni kapáslövést követően azonban 3-3-ra módosult az állás. Végül mégis az F1-esek nyertek 4-3-ra, miután egy lövés utat talált a jobb alsóba.

Carlos Sainz összeszedett egy kisebb sérülést, de úgy tűnik, minden rendben van vele, így részt vehet a hétvégi Monacói Nagydíjon.

Depositphotos