A Volkswagen-csoport részéről nincs akadálya annak, hogy a közeljövőben az Audi és a Porsche is belépjen a Forma–1-be ilyen vagy olyan módon. A VW-csoport felügyelőbizottsága és igazgatótanácsa támogatja az említett márkák által felvázolt csatlakozási törekvéseket, így azok potenciálisan már 2026-ban betagozódhatnak a sorozatba – közölte a VW csütörtökön.

A VW-csoport korábban nem vett részt az F1-ben, de a rali-világbajnokságban együttműködött a Red Bull-lal. A Porsche és az Audi egy későbbi időpontban ad további tájékoztatást a részletekről, közölte a VW szóvivője.

Az Audi kész 650 millió eurót ajánlani azért, hogy a McLarenen keresztül bekerülhessen az F1-be - mondta egy forrás a múlt héten a Reutersnek, míg a Porsche hosszú távú partnerséget kíván kialakítani a Red Bull F1-es istállójával.

Az Audi logója a glórián
Fotó: Depositphotos

Úgy hírlik, hogy az Audi nem kizárólag motorszállítóként akar betörni a száguldó cirkuszba, szeretne résztulajdonos lenni valamelyik csapatban, ez az elképzelés viszont nem igazán nyerte el a mclarenesek tetszését. Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója korábban azt mondta, hogy az F1-es csapat „biztosan nem eladó”, és nem keres további tőkepartnert, de azt is hozzátette, hogy néhány puhatolózó megbeszélést már folytattak a németekkel.

Az Audi szerint még nem született végleges döntés az F1 kapcsán, hozzátéve, hogy minden attól függ, sikerül-e a sorozatot fenntarthatóvá tenni. Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója a múlt hónapban azt mondta, hogy a márka fontolgatja az F1-be való belépést.

Mivel a McLaren felvásárlása túlságosan drágának bizonyulhat, a pletykák szerint az Audi más csapatokkal is felveheti a kapcsolatot. A RacingNews365.com értesülése szerint a Williams és az Alfa Romeo, a Motorsport.com szerint pedig az Aston Martin merült fel lehetséges partnerként a négykarikás márka számára.