szombat - 2022. december 03.
6 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Az Audi bevásárolná magát a McLarenbe

2022. április 04. | 10:05

A német gyártó első körben a brit cég Forma-1-es csapatában szerezne részesedést.

Az Audi 450 millió euróról 650 millió euróra emelte ajánlatát, hogy részesedést szerezzen a McLarenben. Az Audi elsőként a brit sporautógyártó Forma-1-es részlegében szeretne részesedést szerezni, mielőtt egy esetleges második lépésként befektetne a márkába – írja a német Automobilwoche.

A beszámoló szerint a vállalatok már hétfőn aláírnak egy szándéknyilatkozatot, és az Audi anyavállalatának, a Volkswagen-csoportnak a felügyelőbizottsága még ebben a hónapban tárgyalni fog az ügyről.

Audi R8 szemből, menet közben
Kép: Audi

Az első hírek még a tavalyi év végén röppentek fel azzal kapcsolatban, hogy az Audi fontolgatja, bevásárolja magát a McLarenbe. Zak Brown, a McLaren Racing vezérigazgatója elmondta, a Forma-1-es csapat „határozottan nem eladó”, és nem is keresnek további befektetőket vagy résztulajdonosokat. Az amerikai szakember megerősítette, hogy a két fél tárgyalásokat folytatott egymással.

A hírek szerint a VW-csoport meghozta döntését azzal kapcsolatban, hogy az Audi és a Porsche beszálljon a Forma-1-be. A két márka a héten kaphatja meg hivatalosan is az anyavállalat jóváhagyását.

Lando Norris a McLaren 2022-es F1-es autójában
Kép: Depositphotos

A McLaren emellett a BMW-vel is egyeztetéseket folytat. A két cég március 24-én egy szándéknyilatkozatot írt alá azzal kapcsolatban, hogy közösen fejlesztenek platformot az elektromos sportautók számára.

A bajor gyártóval kötött megállapodás nem kötelező érvényű, és amennyiben az Audi valóban bevásárolja magát a brit vállalatba, az nagy valószínűséggel érvénytelenítheti a McLaren és a BMW egyezségét – állítja az Automobilwoche.

Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!