Lehetséges érkezésükről már régóta lehet hallani, a jól értesült forrásból származó hírek szerint jövő héten viszont konkrétumok is várhatók az Audi és a Porsche Forma-1-es szerepvállalásával kapcsolatban.

A fentebb említett források egyike azt állítja, az Audi 500 millió eurót fizet a McLarennek, a Porsche pedig a Red Bull csapatával szeretne hosszútávú együttműködésre lépni. A szóban forgó csapatok egyelőre nem kommentálták a híreszteléseket. A Volkswagen-csoport korábban még nem volt érintett az autóversenyzés királykategóriájában, a WRC rali-világbajnokságban azonban már dolgoztak együtt a Red Bull csapatával.

„A VW jövő héten szeretné lezárni a Forma-1-es részvételükkel kapcsolatos kérdéseket. Jó esély van arra, hogy pozitív döntés születhessen” – állítja az egyik hírforrás.

A Reuters értesülései szerint a Volkswagen végső döntését nagymértékben befolyásolja, hogy a Forma-1-ben hajlandóak lesznek-e 2026-tól szintetikus üzemanyagokra váltani, illetve megszabadulni az MGU-H energia-visszanyerő rendszertől. A helyzet alakulása attól is függhet, hogy a McLaren folytatja-e a korábban megkezdett elektromos átállást.

McLaren
Fotó: Depositphotos

A Volkswagen-csoport fektette eddig a legtöbb pénzt a villanyautók és akkumulátorok gyártásába. Nem csoda, hiszen a súlyos anyagi és erkölcsi veszteséggel járó dízelbotrány után minden megtesznek a kibocsátási és környezetvédelmi előírások betartásáért. A német autógyártónak az orosz-ukrán háború miatt kialakult nehézségekkel is meg kell birkóznia, ezek a tényezők szintén kihatással lehetnek a Forma-1-gyel kapcsolatos döntésre.

Nyitókép: Depositphotos