Fordzilla néven indul a Ford első saját e-sport csapata

Közzétéve:
2019-08-24, 07:44

Ha innovációról van szó, a Ford mindenre IS nyitott.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az elektronikus sportok világa hihetetlen léptékkel fejlődik. Egyre többen játszanak, versengenek egymással, a növekvő piac pedig az autógyártók figyelmét is felkeltette. A Ford sem akar lemaradni a többiektől, ennek megfelelően bejelentették, hogy „Fordzilla” néven elindítják saját Esport csapatukat.

A felmérések szerint az e-sport piac 1,1 milliárd dolláros (körülbelül 300 milliárd forintos) bevételt generálhat, és 453,8 millió nézőt vonzhat be világszerte. A Ford is észrevette a játék és mobilitás egyre erősebb kapcsolatát, mely döntően meghatározza a jövőképünket, éppen ezért döntöttek a „Fordzilla” elindítása mellett.

Ford Range Raptor

Az elektronikus játék-kaland Európa legnagyobb digitális játékbörzéjén, a gamescomon indul, ahol a Ford Franciaországból, Németországból, Olaszországból, Spanyolországból és az Egyesült Királyságból toboroz tagokat a csapatába. A rendezvényen részt vesz egy sztárokkal teletűzdelt európai csapat is. A Fordzilla többek között a Forza Motorsport 7 játékban is megméreti magát.

„Olyan hagyományaink vannak a Fordnál a versenyzés terén, amit mások csak irigyelhetnek. Itt az ideje, hogy a tapasztalatainkat átültessük az e-sport világába. Szeretnénk részt venni az új generáció kedvenc őrületében. Könnyen lehet, hogy innen kerülnek majd ki a jövő autóversenyzői, akik a valódi Ford Performance autóinkat vezethetik” - mondta Roelant de Waard, a Ford kereskedelmi és marketing európai alelnöke.

„Egyre jobban elmosódik a határvonal a valódi és virtuális világ között. A játék ma már a mainstream kultúra része. A legjobb játékosok a professzionális autóversenyzőkkel szállnak harcba, a mindennapi tevékenységeink is a virtuális térben zajlanak. Ennek a világnak a szenvedélyét és szakértelmét tudjuk hasznosítani a való életben is – újra kell gondolnunk a jövő utazásait, tartanunk kell a lépést a változásokkal. Izgatottan és elkötelezetten várjuk a kalandot” - tette hozzá Amko Leenarts, a Ford európai tervezési igazgatója.

Mit gondolsz, valóban eljöhet az idő, amikor már senki nem akar a való életben autóversenyezni?

Címkék:

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek