Forma-1-es betétsorozat lehet a W Series 2021-ben

Közzétéve:
2020-09-18, 20:59

Sajtóhírek szerint a hölgyek számára kiírt versenyek az F1-es versenynaptár rendszeres betétfutamai lehetnek.

2021-től a Forma-1 rendszeres betétsorozata lehet a W Series. A női autóversenyzők számára kiírt bajnokság futamai az idei F1-es Mexikói és Amerikai Nagydíjakon kaptak volna szerepet, ám a Száguldó Cirkusz a koronavírus-járvány miatt ezekre a helyszínekre ebben az évben nem látogat el. A W Series korábban a Német Túraautó Bajnokság (DTM) betétfutamaként kapott helyett, ám az Audi visszalépésével a legendás sorozat jövője is veszélybe került.

„Folyamatban vannak a tárgyalások arról, hogy a Forma-1-es hétvégéket megosztják a Forma-2 és a Forma-3 között, így egy adott helyszínen csak az egyik utánpótlássorozat versenyzői kapnak lehetőséget. Ez megnyitná az utat más betétsorozatok előtt. Az F2-es és F3-mas szereplések csökkentése azt eredményezheti, hogy a W Series mezőnye részt vehetne egy szabadedzésen, egy időmérőn és egy futamon, az adott F1-es nagydíj helyszínén” - állítja az Autosport című internetes oldal.

W Series

Amikor bejelentették, hogy a W Series 2020-as idénye elmarad, Catherine Bond Muir vezérigazgató tisztázta, amennyiben a 2021-es Mexikói és Amerikai Nagydíj megrendezésre kerül, a programban betétfutamként helyet kapnak a női autóversenyzők is.

„Már dolgozunk a W Series 2021-es versenynaptárán. Nagy izgalommal jelentjük be, hogy betétfutamként jelen leszünk néhány Forma-1-es versenyhétvégén, köztük a Mexikói és Amerikai Nagydíjakon” - fogalmazott a hölgyek szériájának első embere.

A világjárvány terjedése, valamint az emiatt bevezetett korlátozások természetesen megnehezítik a szervezők dolgát. Egyelőre tehát egyáltalán nem biztos, hogy F1-es versenyeket lehet rendezni az amerikai kontinensen jövőre, ezesetben azonban a W Series döntéshozóinak is európai helyszínekre kell összpontosítaniuk.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek