A Forma-1-es közösség árverést szervez az ausztrál tűzvész áldozatai javára

Közzétéve:
2020-01-22, 14:47

Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo adománya után több F1-es szereplő is segíteni kíván.

Társszerző: Hajdu Balázs

Az elmúlt napokban ugyan esett némi eső, ami valamelyest enyhített a helyzeten, ám Ausztrália nagy részén továbbra is tűzvész pusztít. A Forma-1-es közösség úgy döntött, hogy aukciót hív életre, melynek bevételét a lángok sújtotta vidékek áldozatainak ajánlja fel.

Az árverés január 22-én, azaz a mai napon indul. A teljes bevételt négy jótékonysági, nonprofit szervezet kapja, melyeket az Ausztrál Nagydíj Részvénytársaság választott ki. A pénzből részesül az Ausztrál Vöröskereszt, Victoria Állam Tűzoltósága, a Vidéki és Regionális Fejlesztésért Alapítvány, valamint a WWF Ausztrál Vadvilág és Természet Helyreállítási Alap.

Ferrari kormány
1:1 méretarányú Ferrari kormányra is lehet licitálni

Az aukcióra bocsátandó exkluzív, aláírt termékek és pénzért nem megvásárolható élmények között van Daniel Ricciardo kesztyűi és cipői, az a bukósisak, melyet Kevin Magnussen használ majd az Ausztrál Nagydíjon, valamint Max Verstappen, Alex Albon, Romain Grosjean és Danyiil Kvjat versenyzői overálja.

A fentieken kívül licitálhatsz még úgynevezett „meet-and-greet” paddock belépőkre, melyek felhasználásával találkozhatsz a Mercedes, a Red Bull, a McLaren, a Racing Point, és a Williams pilótáival, valamint a Ferrari, a Mercedes, illetve a Williams csapatfőnökeivel. A McLaren és a Renault gyárlátogatást ajánlott fel, valamint lehetőséged nyílhat arra, hogy a Renault Sport Akadémiáján vegyél részt képzésen. A Pirelli egy Paddock Club élménycsomagot bocsát árverésre, emellett lehet licitálni egy biztonsági autós körre az Albert Parkban, valamint meglátogathatod azt a termet, ahonnan a versenyirányítás meghozza a legfontosabb döntéseket. Szintén komoly élményt kap az a szerencsés adományozó, aki Ross Brawnnal, az F1 sportszakmai igazgatójával fogyaszthat el egy vacsorát.

Az élményekre 2020. január 22. és február 9. között lehet licitálni, a termékekre pedig február 16-ig várják a felajánlásokat. Ha nem szeretnél részt venni az aukción, viszont segíteni kívánsz némi adománnyal, azt a fent említett négy szervezeten keresztül teheted meg. Az árverés megtekintéséhez kattints ide!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.
Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.

További hírek