Nem Albon volt az egyetlen, aki a DTM-be szerződött. Sokan persze inkább csak amolyan levezetésképpen mennek oda, ám az is megesik, hogy valaki ott válik sikeressé. A hamadik eshetőségre is van példa, mint az alábbi listán nem szereplő Timo Glock, aki sem a Forma-1-ben, se a DTM-ben nem alkotott maradandót.

David Coulthard

A 13-szoros futamgyőztes megfordult Williams, a McLaren és a Red Bull Forma-1-es istállónál is. 15 szezon alatt 62 dobogót is szerzett, legjobb helyezése a tabellán pedig a második hely volt. 2010-ben a DTM-be igazolt, itt viszont nem volt olyan sikeres, mint a Száguldó Cirkuszban. Legjobb helyezése is csak az ötödik volt.

David Coulthard a Mercedes DTM autója mellett

Allan McNish

Még egy skót, aki tagja volt a Forma-1 mezőnyének, igaz nem túl sokáig: csak egyetlen szezon jutott neki 2002-ben a Toyota színeiben. Inkább a zárt kasztnis verseny szériákban volt sikere.

Háromszor is nyert a Le Mans-i 24 órás versenyen, előtte pedig megfordult a Német Túraautó Bajnokságban is, ahol ezzel ellentétben csak a 4. helyig sikerült felkapaszkodnia az egyik versenyen.

McNish a DTM-ben

Jean Alesi

13 Forma-1-es szezon után egyetlen futamgyőzelemmel a háta mögött a DTM-be igazolt. A német sorozatban többször is sikerrel járt, azonban bajnoki címhez itt sem került közel.

Jean Alesi egy DTM futamja előtt

Heinz-Harald Frentzen

A német pilóta 10 szezont húzott le az F1-ben, összetettbeli legjobb helyezését 1997-ben jegyezte, amikor Schumacher kizárása miatt Villeneuve mögött a második helyre volt elég az összpontszáma.

Forma-1-es pályafutását követően már-már kötelező módon a DTM-be igazolt. Három F1-es győzelmét nem tudta felülmúlni a túraautó bajnokságban sem, ahol a dobogó alsó fokánál sosem állhatott feljebb.

Frentzen az Audi DTM csapatának szerelésében

Ralf Schumacher

A királykategóriában több mint egy évtizedet húzott le, ami összességében felemásra sikeredett. Nem is igazolt olyan jól, mint a bátyja, de nem is volt akkora tehetség. A Jordan színeiben indult a karrierje, ahol egy gyenge autóval tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani. Utána viszont a Williamsnél sem tudott igazán erős eredményeket hozni, habár a 2001-es szezonban három győzelmet és ezzel az összetett negyedik helyet is bezsebelte.

2007-ben aztán búcsút intett a Forma-1-nek, hogy a DTM-be igazoljon. Itt azonban már öt teljesített szezont követően csak egy harmadik helyezéssel rendelkezett, így aztán visszavonult és végleg szögre akasztotta a sisakot, hogy aztán a Schumacher borászattal tudjon foglalkozni.

Ralf Schumacher egy DTM futam előtt

Mika Häkkinen

A kétszeres F1-es világbajnok 2001-ben hagyta ott a Száguldó Cirkuszt, hogy aztán a Német Túraautó Bajnokságban folytassa, azonban három győzelemnél többre nem futotta tőle. Később felmerült egy hihetetlen Forma-1-es visszatérés lehetősége is, azonban abból sem lett semmi, pedig nagyon jó lett volna öt egy 2007-es McLaren-Mercedes volánja mögött látni, pláne annak fényében, hogy milyen ütőképes konstrukció volt az az autó.

Häkkinen a DTM Mercedes színeiben

Robert Kubica

Egy elképesztően ígéretes tehetségként debütált, akinek pályafutását 2011-ben egy rendkívül szerencsétlen rali baleset törte ketté. Habár 2019-ben a csodával határos módon visszatért a Forma-1-be, nem sikerült ugyanolyan kimagasló teljesítményt nyújtania. Egy pontot azért így is szerzett.

Amellett, hogy az Alfa Romeo továbbra is tartalékpilótaként alkalmazza, a DTM-ben is szerencsét próbált, de nem járt sikerrel ott sem.

Robert Kubica a DTM BMW autójában egy pályán

Pascal Wehrlein

Egy német pilóta, aki a Mercedes kötelékeiben versenyzett és elsőként a DTM-ben ért el sikereket. 2015-ben bajnok lett, ezt követően debütált a Forma-1-ben. Azonban két kudarcokkal teli szezont követően búcsút intett a sorozatnak, visszatért a túraautóhoz és kipróbálta magát a Formula-E-ben is.

Wehrein egy DTM győzelem után az autón ünnepel

Paul di Resta

Ismét egy skót, aki Wehreinhez hasonlóan elsőként a DTM-ben ért el sikereket, így 2010-ben három győzelemmel és négy második hellyel megszerezte a bajnoki címet, hogy aztán ő is bemutatkozzon a királykategóriában. Ott azonban sikertelen volt a Force India pilótájaként. DTM-be történő visszatérése után több győzelmet is ünnepelhetett, ám összetettben csak egy harmadik helyet sikerült elérnie.

Di Resta a Mercedes DTM színeiben