Formula E futamot rendeznek az indonéziai Jakartában

Közzétéve:
2019-09-28, 10:44

Bejelentették az indonéz futam időpontját – egy híres nemzeti emlékmű körül fognak versenyezni.

Társszerző: Hajdu Balázs

Szöul és London mellett Jakarta is vadonatúj helyszínként csatlakozik az ABB FIA Formula E sorozat versenynaptárához a 2019/2020-as szezonban.

A mágikus dátum 2020. 06. 06. Ezen a napon 24 elektromos versenyautó – köztük az új idényben bemutatkozó Porsche és Mercedes-Benz – rója majd a köröket a Jakarta városközpontjában található Nemzeti Emlékmű körül.

„Az ABB FIA Formula E bajnokság versenynaptárában már eddig is voltak különleges elemek. Most egy újabb ázsiai helyszín, konkrétan Indonézia is csatlakozik. Izgalmas szezon elé nézünk” - mondta Alberto Longo, a Formula E társalapítója és vezérigazgatója.

Jakarta városa
Jakartában is lesz futam az új Formula E idényben

„Indonézia már a múltban is mutatott érdeklődést az autóversenyzés felé, sőt, néhány alacsonyabb kategóriájú versenyt rendeztek is az országban. Az autósport rendkívül népszerű errefelé, így számos szurkolóra számítunk a futamon. Ezen felül az ázsiai elektromos autók piaca is egyre növekszik. A Formula E szeretne főszerepet vállalni a környezeti változások elősegítésében. Nagyon várjuk a jövő év június 6-át. Szeretnénk köszönetet mondani az Ikatan Motor Indonesianak és Jakarta városának, hogy megteremtették a szükséges körülményeket a futamhoz” - folytatta gondolatait Longo.

A Formula E hongkongi futammal is rendelkezik, a sorozat tehát tovább terjeszkedik Ázsiában, mely az elektromos autók legdinamikusabban növekvő piaca. Azzal, hogy a világ legnagyobb autómárkái csatáznak az indonéz utcákon, tovább népszerűsítik az elektromos technológiát a kontinensen, és küzdenek a légszennyezettség pusztító hatásai ellen.

„Örömünkre szolgál, hogy a Formula E Jakartába érkezik. Joko Widodo, Indonézia államfője nemrégiben írta alá az elektromos járművekre vonatkozó szabályozásokat. Az utcai verseny kiváló alkalmat kínál, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét a jövő közlekedési eszközeire, melyek pozitív hatást gyakorolhatnak a környezetre” - mondta Csun-Jüan Gu, az ABB AMEA regionális elnöke.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek