Formula-E: hivatalos közlemény a Jakarta E-Prix ügyében

Közzétéve:
2020-03-11, 20:02

A szervezők döntöttek az indonéz futam sorsáról.

 

Társszerző: Hajdu Balázs

A Formula-E döntéshozóival, a Nemzetközi Automobil Szövetséggel, az Ikatan Motor Indonesival összhangban Jakarta kormányzója az eredetileg 2020. június 6-ra kiírt Jakarta E-Prix elhalasztása mellett döntött. Indonéziában is egyre nagyobb méreteket ölt a COVID-19 koronavírus, így a hatóságok felelősségteljes határozatot hoztak. A legfontosabb szempont a bajnokságban résztvevők, valamint a szurkolók egészsége és biztonsága.

A szervezők elmondták, hogy nyomon követik a járványhelyzet alakulását, és megvizsgálják a verseny későbbi időpontban való megrendezésének lehetőségét.

„A COVID-19 koronavírus egyre több olyan országban jelent meg, amelyek szerepelnek a Formula-E versenynaptárában. Mérlegeljük egy vészhelyzeti terv kidolgozását, a koronavírus terjedésének megállítása érdekében. Természetesen szeretnénk a lehető legtöbb versenyt probléma nélkül megrendezni” - mondta Alberto Longo, a Formula-E társalapítója.

Formula E

„A helyzet naponta változik, próbálunk reálisan gondolkozni, és megfelelő rugalmassággal viszonyulni a fejleményekhez. Az alternatív lehetőségekről idejében értesítjük a közönséget. Elképzelhető, hogy bizonyos helyszíneken dupla futamot tartunk, esetleg zárt kapuk mögött tartjuk a versenyeket, amennyiben a helyi hatóságok ezt szükségesnek látják” - tette hozzá Longo.

A koronavírus miatt már számos autós rendezvényt halasztottak el, legutóbb éppen a New York-i Autószalon elnapolásáról kellett beszámolnunk. A járvány miatt már biztosan nem rendezik meg a Forma-1-es Kínai Nagydíjat, valamint a vietnámi futam sorsa is bizonytalanná vált.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Címkék:

Kapcsolódó írások

DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
A Formula-E története
2017. december 01.
Van egy sorozat, ahol hangtalan elektromos formaautók versenyeznek egymással különböző országok nagyvárosaiban korábbi F1-es pilótákkal a porondon.

További hírek