Formula-e: Kiadták a végleges nevezési listát

Közzétéve:
2019-11-04, 10:25

Heteken belül rajtol a Formula-e hatodik évad, itt a végleges nevezési lista.

November végén dupla fordulóval rajtol a 2019/20-os szezon Szaúd-Arábiában. Az FIA pedig nyilvánosságra hozta az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik évadának végleges nevezési listáját.

A közelgő szezon 14 versenyből áll majd, melyeket 5 kontinens 9 fővárosában rendeznek, kezdve a szaúd-arábiai dupla szezonnyitóval. Ezen kívül még a londoni közönség örülhet két versenynek.

A 12 csapat közül 5 megtartja ugyanazt a pilótafelállást mint tavaly. Nevezetesen az Audi Sport Abt Schaeffler (Daniel Abt és Lucas Di Grassi), az Envision Virgin Racing (Sam Bird és Robin Frijns), a Mahindra Racing (Jerome d'Ambrosio és Pascal Wehrlein), a Nissan. e.dams (Sebastien Buemi és Oliver Rowland) és a Venturi (Felipe Massa és Edoardo Mortara).

Második generációs Formula-e autó a kavicson keresztben

A regnáló bajnok csapat, a DS Techeetah egyik autóját ismét Jean-Eric Vergne, a tavalyi FIA Formula E bajnoka vezeti majd, új csapattársa pedig Antonio Felix Da Costa lesz.

A Panasonic Jaguar Racingnél Mitch Evans már a negyedik évadot kezdi meg a britek tűzállójában, őt pedig az újonc James Calado segíti majd. Az újonnan elnevezett NIO 333 FE Team egy kínai és egy brit pilótát jelentett be, Ma Quing Hua és Oliver Turvey személyében.

Miután a BMW i Andretti Motorsport mindkét autója befejezte az előző szezont, a csapat megtartja Alexander Sims-t és elcsábította a Geox Dragon korábbi versenyzőjét, Maximilian Guenthert.

A Geox Dragon amerikai csapat egy teljesen új felállásban vesz részt a hatodik szezonban. A kétszeres FIA WEC világbajnok és korábbi F1-es versenyző, Brendon Hartley csatlakozik a svájci Nico Muellerhez.

A Formula-e hatodik évadának nevezési listája

Az újonnan érkezők, a Mercedes Benz EQ Formula E Team és a TAG Heuer Porsche Formula E Team egyaránt a Formula E és más, komoly szériákban szerzett tapasztalatokat próbálják hasznosítani, többek közt a pilótapárosok felállításában, így a Stoffel Vandoorne és Nyck de Vries, valamint Andre Lotterer és Neel Jani párosok ülnek majd a német autókba.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát!

Kapcsolódó írások

DS X E-Tense tanulmányautó oldalról
2018. október 01.
Négy modell világpremierjét is az őszi autó kiállításra időzítették a franciák
A Formula-E története
2017. december 01.
Van egy sorozat, ahol hangtalan elektromos formaautók versenyeznek egymással különböző országok nagyvárosaiban korábbi F1-es pilótákkal a porondon.

További hírek