Futamgyőzelemmel nyitotta meg a 2019-es szezont Kiss Norbi

Közzétéve:
2019-05-27, 09:47

Felemás érzelmekkel tért haza Misanóból a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző  

A kamion-Európa bajnokság nyitóhétvégéjét szokás szerint Misanóban rendezték, ahol a német Tankpool24 csapat magyar versenyzője is rajthoz állt új csapattársával és az új alakulattal.

A szombati időmérőn az előkelő negyedik helyett szerezte meg a szombathelyi versenyző, amit az első futamon meg is tartott, kevésen múlt, hogy nem lett dobogó belőle. Ez felülmúlta a várakozásokat, ugyanis meg tudott előzni olyanokat, akik új kamionnal és fejlesztett motorral vágtak neki a szezonnak.

A fordított rajtrácsos második verseny azonban már nem sikerült ilyen jól, a késő délutáni megmérettetésen a sebesség-szabályozó automatika hibája miatt túllépte a sebességet, emiatt egy 10 mp-es időbüntetést kapott és visszacsúszott a hetedik helyre. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy az autó megbízhatóan működött, illetve a tempó is jó volt.

Kiss Norbi kamionja oldalról fotózva Misanóban

A vasárnap reggeli időmérőre eleredt az eső, ez pedig pole pozícióhoz segítette Kiss Norbit. A harmadik verseny szintén nedves körülmények közt zajlott, a végén pedig felcsendült a Magyar Himnusz.

"Nagyon boldog vagyok, az esős pálya nagyon feküdt nekünk az időmérőn. Úgy lettem első, hogy majdnem 1,2 másodpercet adtam a második Adam Lackónak. Nagyon örültem az első helynek, annak is, hogy a futam előtt megint esni kezdett. Az ablaktörlővel volt egy kis probléma, de sikerült megnyerni a versenyt, ez a 20 pont nagyon fontos a bajnokságban" - nyilatkozta Kiss Norbi.

Kiss Norbi dobogón Misanóban

A negyedik futam sajnos drámai véget ért, mivel az első kanyarkombinációkban eltalálták a kamionját. A szerencsétlen eset miatt kitört az egyik rugója, nem tudott balra fordulni, ki kellett állnia. Kár érte, mivel jó volt a tempója.

"Büszke vagyok a csapatra, a magyar és a német szerelőkre, valamint a mérnökömre egyaránt. Nagyon köszönöm nekik a munkát, jók voltak az autók, egyedül az ablaktörlő esett le, amit én vettem múlt héten...” - összegezte a misanói hétvégét Kiss Norbi.

Forrás:

Kiss Norbi Média

További autós hírek

Olvasónk, Nándi az ötödik autóig bírta, aztán dudálni és káromkodni kezdett autóstársainak, hogy ugyan engedjék már el az átkelni szándékozó gyalogost a gyalogátkelőn....

Kemény képsorokat kaptunk olvasónktól. A baleset ma, 2019.10.18-án, fél 6 előtt történt, a 13. kerületben, a Róbert Károly körúton Tanulságosnak gondoljuk az esetet...

Egy vonatsínen ragadt autóból az utolsó pillanatban rángatta ki a sofőrt egy rendőr Utahban szerdán írja a hvg.hu Ruben Correa rendőrjárőr kapott arról...

38 autót ellenőriztek a rendőrök Düsseldorf környékén. Az ellenőrzés során találtak egy arany színű fóliával burkolt BMW X5-öst is. Hát…ízlések és pofonok, de…...

A paksi rendőrök a 6-os főút 87-es kilométerszelvényénél ellenőrizték a pótkocsis gépkocsikat és néhány óra alatt több túlsúlyos járműszerelvény vezetőjével szemben is intézkedtek....

Kapcsolódó írások

Az OXXO Hungary Truck Racing Team vezetése az új pilótával
2018. november 08.
Végre lehullott a lepel! Egy fiatal és tehetséges magyar autóversenyző, Molnár Bendegúz lett az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője.
A Kamion Európa-Bajnokság első napja képekben
2018. június 18.
FIA ETRC, azaz a Kamion EB mogyoródi, első futamán Kiss Norbi felállhatott a dobogó második fokára, izgalmakból nem volt hiány egyik versenyen sem.
A Kamion EB vasárnapi napja képekben
2018. június 18.
A Kamion Európa-Bajnokság második napján sem unatkoztam, az utolsó verseny után Kiss Norbi még driftelt is a kamionjával. Készültem neked a vasárnapi történésekből is egy képválogatással!
Kiss Norbit inti le elsőként a kockás zászló
2019. július 21.
A Kamion-Eb nürburgringi hétvégéjén kétszer is dobogóra állhatott Kiss Norbi.