Futamgyőzelemmel nyitotta meg a 2019-es szezont Kiss Norbi

Közzétéve:
2019-05-27, 09:47

Felemás érzelmekkel tért haza Misanóból a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző  

A kamion-Európa bajnokság nyitóhétvégéjét szokás szerint Misanóban rendezték, ahol a német Tankpool24 csapat magyar versenyzője is rajthoz állt új csapattársával és az új alakulattal.

A szombati időmérőn az előkelő negyedik helyett szerezte meg a szombathelyi versenyző, amit az első futamon meg is tartott, kevésen múlt, hogy nem lett dobogó belőle. Ez felülmúlta a várakozásokat, ugyanis meg tudott előzni olyanokat, akik új kamionnal és fejlesztett motorral vágtak neki a szezonnak.

A fordított rajtrácsos második verseny azonban már nem sikerült ilyen jól, a késő délutáni megmérettetésen a sebesség-szabályozó automatika hibája miatt túllépte a sebességet, emiatt egy 10 mp-es időbüntetést kapott és visszacsúszott a hetedik helyre. Az viszont mindenképpen pozitívum, hogy az autó megbízhatóan működött, illetve a tempó is jó volt.

Kiss Norbi kamionja oldalról fotózva Misanóban

A vasárnap reggeli időmérőre eleredt az eső, ez pedig pole pozícióhoz segítette Kiss Norbit. A harmadik verseny szintén nedves körülmények közt zajlott, a végén pedig felcsendült a Magyar Himnusz.

"Nagyon boldog vagyok, az esős pálya nagyon feküdt nekünk az időmérőn. Úgy lettem első, hogy majdnem 1,2 másodpercet adtam a második Adam Lackónak. Nagyon örültem az első helynek, annak is, hogy a futam előtt megint esni kezdett. Az ablaktörlővel volt egy kis probléma, de sikerült megnyerni a versenyt, ez a 20 pont nagyon fontos a bajnokságban" - nyilatkozta Kiss Norbi.

Kiss Norbi dobogón Misanóban

A negyedik futam sajnos drámai véget ért, mivel az első kanyarkombinációkban eltalálták a kamionját. A szerencsétlen eset miatt kitört az egyik rugója, nem tudott balra fordulni, ki kellett állnia. Kár érte, mivel jó volt a tempója.

"Büszke vagyok a csapatra, a magyar és a német szerelőkre, valamint a mérnökömre egyaránt. Nagyon köszönöm nekik a munkát, jók voltak az autók, egyedül az ablaktörlő esett le, amit én vettem múlt héten...” - összegezte a misanói hétvégét Kiss Norbi.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kiss Norbi Média

Kapcsolódó írások

Az OXXO Hungary Truck Racing Team vezetése az új pilótával
2018. november 08.
Végre lehullott a lepel! Egy fiatal és tehetséges magyar autóversenyző, Molnár Bendegúz lett az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője.
A Kamion Európa-Bajnokság első napja képekben
2018. június 18.
FIA ETRC, azaz a Kamion EB mogyoródi, első futamán Kiss Norbi felállhatott a dobogó második fokára, izgalmakból nem volt hiány egyik versenyen sem.

További hírek