Csütörtök délelőtt a rossz idő ellenére is rengeteg kollega látogatott el a Pappas Auto, AMG Performance Centerbe, ahol Kiss Norbert kétszeres Európa-Bajnok kamionversenyző ismertette a Tankpool 24 életében bekövetkezett változásokat és az idei terveket.

Az előző szezon nem túl fényes eredményei után a német csapatvezetés úgy gondolta, hogy jót tenne az alakulatnak egy kis vérfrissítés. Ennek eredményeképpen a Tankpool 24 mindkét versenykamionját Kecskeméten készíti fel egy összeszokott csapat Bakó Csaba versenymérnök vezetésével. Ő volt Norbi mellett az OXXO-s időkben, amikor két Eb címet is elhódítottak.

Kiss Norbi és Bakó Csaba

"Nagyon nagy örömmel fogadtam a felkérést és vártam már, hogy ismét Norbival dolgozhassak. Kifejezetten örülök, hogy a régi csapat nagy részét sikerült összeverbuválni" - mondta a sajtótájékoztatón Bakó Csaba.

A magyar szakemberek a kecskeméti főhadiszálláson fejlesztik többek közt a kamionok kormányzását, felfüggesztését és megbízhatóságát. A motorfejlesztést nem vállalták be, így azt egy motorfejlesztő cég végzi Németországban.

A Tankpool 24 magyar tagjai

Norbi új csapattársat is kapott az idei szezonra, aki nem más mint a fiatal és roppant tehetséges Fabio Citignola. A 20 éves német származású fiatalember a túraautózás világából kóstol most bele a kamionversenyzésbe

"Nagyon örülök, hogy Norbi lesz a csapattársam, mert ő egy olyan pilóta, akitől sokat tudok tanulni. Várom már a test-test elleni harcokat ezekkel az erős és termetes járgányokkal, ugyanakkor remélem, hogy gyorsan fel fogom tudni venni a ritmust - fejtette ki érzéseit Fabio Citignola.

Fabio Citignolát és Kiss Norbit fotózzák

Végezetül pedig Norbi elmondta, hogy az idei cél természetesen a bajnoki cím, de sok lépcsőfok vezet odáig. A három hét múlva esedékes misanói hétvégén szeretnének a dobogó közelében végezni. A második, hungaroringi fordulón pedig szeretne dobogóra állni a hazai közönség előtt.

A nyitóhétvégéig azonban még rengeteg munka vár a srácokra, mert a következő héten már szeretnének tesztelni, hogy lássák miben kell még erősödniük.