Kiss Norbi régi csapatával és új kollégákkal vág neki a 2019-es Kamion Eb-nek

Közzétéve:
2019-05-09, 16:05

A Tankpool 24 2019-ben is két kamionnal vág neki az Európa-bajnokságnak

Csütörtök délelőtt a rossz idő ellenére is rengeteg kollega látogatott el a Pappas Auto, AMG Performance Centerbe, ahol Kiss Norbert kétszeres Európa-Bajnok kamionversenyző ismertette a Tankpool 24 életében bekövetkezett változásokat és az idei terveket.

Az előző szezon nem túl fényes eredményei után a német csapatvezetés úgy gondolta, hogy jót tenne az alakulatnak egy kis vérfrissítés. Ennek eredményeképpen a Tankpool 24 mindkét versenykamionját Kecskeméten készíti fel egy összeszokott csapat Bakó Csaba versenymérnök vezetésével. Ő volt Norbi mellett az OXXO-s időkben, amikor két Eb címet is elhódítottak.

Kiss Norbi és Bakó Csaba

"Nagyon nagy örömmel fogadtam a felkérést és vártam már, hogy ismét Norbival dolgozhassak. Kifejezetten örülök, hogy a régi csapat nagy részét sikerült összeverbuválni" - mondta a sajtótájékoztatón Bakó Csaba.

A magyar szakemberek a kecskeméti főhadiszálláson fejlesztik többek közt a kamionok kormányzását, felfüggesztését és megbízhatóságát. A motorfejlesztést nem vállalták be, így azt egy motorfejlesztő cég végzi Németországban.

A Tankpool 24 magyar tagjai

Norbi új csapattársat is kapott az idei szezonra, aki nem más mint a fiatal és roppant tehetséges Fabio Citignola. A 20 éves német származású fiatalember a túraautózás világából kóstol most bele a kamionversenyzésbe

"Nagyon örülök, hogy Norbi lesz a csapattársam, mert ő egy olyan pilóta, akitől sokat tudok tanulni. Várom már a test-test elleni harcokat ezekkel az erős és termetes járgányokkal, ugyanakkor remélem, hogy gyorsan fel fogom tudni venni a ritmust - fejtette ki érzéseit Fabio Citignola.

Fabio Citignolát és Kiss Norbit fotózzák

Végezetül pedig Norbi elmondta, hogy az idei cél természetesen a bajnoki cím, de sok lépcsőfok vezet odáig. A három hét múlva esedékes misanói hétvégén szeretnének a dobogó közelében végezni. A második, hungaroringi fordulón pedig szeretne dobogóra állni a hazai közönség előtt.

A nyitóhétvégéig azonban még rengeteg munka vár a srácokra, mert a következő héten már szeretnének tesztelni, hogy lássák miben kell még erősödniük.

Forrás:

Alapjárat helyszíni tudósítás

További autós hírek

Ahogy arról beszámoltunk, szörnyű tragédia közepette vesztette életét egy Magyar kamionsofőr Szlovéniában. Egy személyautó ütközött a szerelvénynek, majd az ütközés…

Olvasónktól kaptuk az információt, miszerint ma 11 óra magasságában egy Transporter hátsó ajtaja menet közben kinyílt. A járműben szabálytalanul szállított…

Olvasónktól, Károlytól kaptuk a felvételt. Kb. 130-cal haladtak még kora ősszel az M5-ös autópályán, amikor “fénysebességgel” elhúzott mellettük egy BMW.…

Egy autós lesodródott az útról és egy jelzőtáblának ütközött. A vezető életét vesztette, utasa megsérült – írja a police.hu Egyelőre ismeretlen…

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

Kapcsolódó írások

Kamion Európa-Bajnokság Slovakia Ring-i hétvégéje képekben
2018. július 17.
Az OXXO Hungary Truck Racing Team sajnos nem tudott részt venni a hétvégén, így csupán egyetlen magyar pilótáért, Kiss Norbiért szoríthatott a lelátó.
Remek csatákat vívott Kiss Norbi szombaton a Slovakia Ringen
2018. július 14.
Izgalmas, törős-zúzós volt a szombati nap a Slovakia Ringen, a Kamion Európa-bajnokság szlovákiai futamán
Kiss Norbert kamionja keresztben a mezőny előtt
2018. október 08.
Véget ért a 2018-as Kamion Európa-bajnokság. A spanyolországi szezonzáró enyhén szólva is pocsékul alakult a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbertnek.
Kiss Norbert gumifüstölés közben a Hungaroringen
2019. június 19.
Június 22-23-án rendezik a Kamion Európa-bajnokság második fordulóját, amiről nem árt tudnod pár infót.