szombat - 2023. június 10.
20.5 °C
szórványos felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Grosjean visszatért, majd megint autót tört

2021. február 24. | 15:36

A francia pilóta sajnos egy eléggé rémisztő balesetet követően búcsúzott a Forma-1-ből, most egy IndyCar teszten zúzta le autóját.

Romain Grosjean még a tavalyi Forma-1-es szezon végén, a Bahreini Nagydíjon szenvedett ijesztő balesetet. Az autó kettészakadt, a benzin egyik része pedig lángra kapott, úgyhogy a francia pilóta 28 másodpercig a lángok között égett. Csodával határos módon csak a kezén keletkeztek súlyosabb égési sérülések, más maradandó sérülést nem szenvedett.

Atélen sikerült leszerződnie egy IndyCar istállóval, a Dale Coyne Racinggel, akikkel már a tegnapi nap folyamán tesztelt, ahol a teljes mezőny is megjelent.  Grosjean már a délelőtt során az első néhány kört követően a kavicságyban kötött ki, és habár szerencsére komolyabb gondja sem neki, sem az autónak nem lett, eléggé önbizalom gyilkos lehet egy ilyet átélni.

A francia pilóta viszont bizakodó maradt még ezután is, és habár az utolsó helyen zárta a napot, nagyon pozitívak az első benyomásai az amerikai csúcskategóriáról.

„Ez egy teljesen más autó, más környezet, de ettől eltekintve kiválóan éreztem magam. Még meg kell szoknom az új autót is, ami arra emlékeztet, amikor a Formula Renault-ról a Forma-3-ra és a GP2-re váltottam a Forma-1 előtt. A mechanikai tapadása különösen jó volt, ezek alapján megértem, miért lehet olyan jó itt a versenyzés” – mondta Romain Grosjean.

Az IndyCar sorozat majd szűk két hónap múlva, április 18-án veszi kezdetét. A mezőnyben olyan korábbi Forma-1-es pilóták is versenyeznek, mint például Sébastien Bourdais, Marcus Ericsson vagy Takuma Sato.

„Normális vagy?” – hangzott el a költői kérdés a motorháztetőre felkent férfitól Tűzveszély miatt hív vissza rengeteg elektromos autót a Hyundai

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!