2020. október 23. | 00:30

A hatszoros világbajnok előtt esély nyílik arra, hogy visszavágjon az elvesztett VB címet követően.

Nico Rosberg, 2016 F1-es világbajnoka bejelentette, hogy Lewis Hamiltonhoz hasonlóan ő is csapatot indít a 2021 januárjában induló Extreme-E bajnokságban. Korábbi mercedeses csapttársa idén szeptemberben közölte, hogy X44 néven lesz ott istállója a hamarosan startoló elektromos tereprali-sorozatban.

Rosberg és Hamilton rivalizálása messze a legizgalmasabb bajnoki rivalizáció volt az elmúlt évek során, hiszen a brit 2017-ben 46, 2018-ban 88, 2019-ben pedig 87 ponttal múlta felül legfőbb kihívóját. Rosberg mindössze 5 egységgel szerzett a 2016-os kiírásban, mint márkatársa, a német az izgalmas idény végén váratlanul vissza is vonult.

Hamiltonnak akkor nem volt esélye, hogy visszavágjon, most azonban itt a nagy lehetőség számára. Ezúttal ugyan nem mint versenyzők, hanem mint csapatfőnökök mérik össze erejüket, de a verseny az minden körülmények között verseny.

Ami közös a két F1-es világbajnokban túl azon, hogy mindketten a Mercedes színeiben érték el legnagyobb sikereiket, hogy a versenyzés világán túl mindkettejük számára fontos a környezetvédelem és a fenntartható jövő.

Hamilton szerénynek éppen nem nevezhető járműkészletét ismerve azért ez kissé ellentmondásosan hangzik.

Az Extreme E sorozatban teljesen elektromos SUV-k versenyeznek egymással. Mind az öt futamot olyan helyszínen tartják, amely a klímaváltozás által leginkább érintett területnek számít a Földön. A széria életre hívása annak az Alejandro Agagnak az ötlete, aki történetesen a Formula E atyjaként ismert.

A forradalmi versenysorozat számos versenyző érdeklődését felkeltette. Az már biztos, hogy a "Rosberg Xtreme Racing" csapatán túl ott lesz a rajtrácson az Andretti, a Veloce Racing és Lewis Hamilton "Team X44" fantázianevű istállója.

Rosberg szerint a sorozat kiváló lehetőség arra, hogy cselekvésre ösztönözzék az embereket az éghajlatváltozás elleni küzdelemben, amely szerinte napjaink legnagyobb veszélye a bolygónk számára.

"Amióta visszavonultam a Forma-1-től, karrieremet a fenntartható technológiáknak szenteltem. Most itt a lehetőség, hogy ezen törekvéseimet kombináljam a versenyzés iránt érzett szenvedélyemmel" - mondta Nico Rosberg.