Lewis Hamilton lesz az egyik producere annak az új, Forma-1-es témájú hollywoodi filmnek, amelynek főszereplője a kétszeres Oscar-díjas Brad Pitt lesz. Az egészestés mozit az Apple Studios készíti majd. 

A történettel kapcsolatban eddig annyit lehet tudni, hogy Pitt egy veterán versenyzőt fog alakítani, aki bár már visszavonult, most mégis visszatér, hogy tapasztalatával segítse újonc csapattársát. Pitt igen komoly motorsportrajongó hírében áll. Az 58 éves színész az utóbbi időben rendszeres vendége az F1-es futamoknak, 2016-ban pedig a Le Mans-i 24 órás futam díszvendége és hivatalos rajtoltatója volt.

Lewis Hamilton
Kép: Depositphotos

Az egyelőre még cím nélküli film rendezője Joseph Kosinski lesz, a forgatókönyvet pedig Ehren Kruger a hírek szerint már meg is írta. Ez a páros készítette a nemrég bemutatott Top Gun: Maverick című mozit is Tom Cruise főszereplésével.

A hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton is részt vesz az alkotás elkészítésében. A Mercedes-AMG F1-es csapatának pilótáját producerként szerződtették a filmhez. Hamilton mellett Pitt Plan B Entertainment nevű cége, valamint Jerry Bruckheimer látja majd el a produceri feladatokat. Külön érdekesség, hogy a film főgyártásvezetője a neves sport- és média-menedzser, Penni Thow lesz, aki tavaly segített beindítani Hamilton saját, Project 44 nevű vállalkozását.

Nyitókép: Depositphotos