2022. március 29. | 01:21

A Mercedes pilótája a 15. helyről indult Szaúd-Arábiában, végül az egy pontot érő 10. pozícióban ért célba.

Körömrágós, a végletekig izgalmas csatában Max Verstappen nyerte a Forma-1-es Szaúd-Arábiai Nagydíjat. A dobogóra Charles Leclerc és Carlos Sainz, a Ferrari pilótái állhattak fel. Összetettben a szezonnyitó bahreini futam diadalmaskodó monacói vezet. A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton nehéz hétvégén van túl. A Mercedes brit pilóta a kvalifikáció első szakaszából sem jutott tovább, végül pedig a 15. pozícióból várta a rajtot. Hamilton végül 10. lett, az utóbbi néhány évben nem ilyen eredményekhez volt hozzászokva.

Hamilton nem túl sok reményt fűzött a versenyhez az időmérő után, autóját nem egyszerűséggel „vezethetetlennek” minősítette. A Mercedes pilótáját a körülmények sem segítették, hiszen Ricciardo és Alonso műszaki hibája miatt nem tudott időben kereket cserélni.

„Úgy érzem, hogy a lehető legtöbbet hoztam ki a helyzetből. Tovább kell lépnünk, ez egy nagyon nehéz verseny volt. Láttam, hogy Alonso lelassul, dupla sárga zászlót lengettek, ezért nem előzhettem, majd Ricciardo eltorlaszolta a boxutca bejáratát, így nem tudtam kereket cserélni. Muszáj változtatnunk valamit, mert jelenleg nem elég jó a tempónk. Sok munka vár még ránk” – nyilatkozta Hamilton a futamot követően.

Hamilton
Fotó: Depositphotos

George Russell eredménye némi gyógyírt jelenthet a Mercedes fájdalmaira. A fiatal brit az 5. helyen ért célba, ennél előrébb szerinte nem végezhetett volna ezen az estén.

„Az 5. hely volt ma a maximum. Szerettünk volna jobb eredményt elérni. Az autót jó volt vezetni, csupán a leszorítóerő terén van némi lemaradásunk. Nagyon keményen nyomtam, Forma-1-es pályafutásom legmegterhelőbb versenyén vagyok túl. Nagyon kell koncentrálni ezen a pályán, mert egy kis hiba is elég egy nagy balesethez” – tette hozzá Russell.

Mivel a Red Bull Bahreinből nulla ponttal távozott, a Ferrari mögött a Mercedes áll a második helyen a konstruktőrök tabelláján, lemaradásuk 40 pont az éllovashoz képest. Legközelebb Ausztráliában rendeznek majd F1-es futamot, szerinted ott sikerül javítaniuk Hamiltonéknak?

 

  • Címkék:
  • F1