Helmut Marko megfertőzné koronavírussal a versenyzőit

Közzétéve:
2020-03-31, 11:33

Szerencsére jogi és nem orvosi diplomája van...

Ez egy április 1-jei vicc is lehetne, de mivel ma még csak március 31-e van, így ez nagyon is komoly. Az ötlet az volt, hogy a Red Bull pilótáit szándékosan megfertőznék, annak érdekében, hogy ha elindul a szezon, akkor már immunisak legyenek a kórra.

Dr. Marko erről, az osztrák TV ORF-nek adott interjúban beszélt. Úgy tervezte, hogy egy tábort szerveznek a 4 F1-es versenyzőnek és a 8-10 juniornak, ezzel is áthidalva ezt a szellemileg és fizikailag kissé halott időt, ami a legideálisabb lenne a fertőzés bekövetkezésére. Szerinte, nem lenne komoly egészségügyi problémájuk a koronavírus miatt, mivel mind nagyon jó kondiban vannak és erős immunrendszerrel rendelkeznek. Ha átesnének rajta, akkor a legjobb formájukban lennének mire elindul a bajnokság.

Helmut Marko szemből a boxutcában

Természetesen, ez nem aratott hatalmas sikert az érintettek körében. Amikor kérdezték, Markót, hogy mi volt a reakció, csak ennyit mondott:

„Maradjunk annyiban, hogy nem fogadták jól.”

Arról is beszélt, hogy Max Verstappen és társai nem álltak le az edzésekkel, a holland például rengeteg szimulátor versenyen vesz részt, akár napi többször is száguldozik a virtuális térben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

f1i

Kapcsolódó írások

A Renault üldözőbe venné a nagyokat
2018. április 20.
Ferrari és a Mercedes. Ennek a két csapatnak a motorjai biztosan előrébb vannak még a Renault erőforrásánál, de a franciák bizonyították, hogy tudnak futamot nyerni és hamarosan felnőhetnek a feladathoz.
Versenygép Budapesten
2019. május 29.
A Red Bull úgy döntött, hogy nem támogatja az Air Race világbajnokságot 2020-tól

További hírek