Ezt a Belga Nagydíj csütörtöki napján jelentették be hivatalosan. A finn szerdán ünnepelte a 30. születésnapját és nem is kaphatott volna szebb ajándékot csapatától mint egy szerződést a következő szezonra, vaskos összeggel a végén.

A nyári szünet előtt még három esélyes volt az ülésre, akkor még Esteban Ocon tűnt a befutónak, aki azóta aláírt a Renaulthoz 2020-ra és 2021-re, méghozzá Nico Hülkenberg helyére, aki a Haasnál váltja Romain Grosjeant. George Russel neve volt még a kalapban, akit Toto Wolf egyszerűen túl fiatalnak és tapasztalatlannak tartja a Mercedes ülésére.

Mivel Lewis Hamilton szava döntő az alakulatnál és nyíltan is kimondta, hogy Bottast szeretné maga mellett tudni a következő szezonban így már biztos volt, hogy negyedik szezonját is megkezdheti a finn.

Lewis Hamilton szemből fotózva séta közben

A Mercedes kimondottan is második számú pilótának szerződteti ismét Bottast, akinek ez úgy látszik, hogy meg is felel. A csapat első embere is elmondta, hogy többször döntöttek úgy az elmúlt időben, hogy a britnek álljon a zászló.

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas autója a versenypályán

Korábbi csapattársával korántsem volt ennyire békés a viszonya hiszen a pályán többször is ütközött vagy koccant Nico Rosberggel. Abból az esetből tanulva szeretnék megőrizni a jó viszonyt a csapaton belül, amiben nagy szerepe van Bottasnak.

Így is meg tudta csillogtatni tudását a 2019-es szezon eddigi részében, egyből győzelemmel indított Ausztráliában, majd utoljára az Azeri Nagydíjon állhatott fel a dobogó tetejére, illetve idén hétszer állt a dobogón. A Magyar Nagydíjon pedig a csalódást keltő nyolcadik helyen végzett.

Valtteri Bottas az Osztrák Nagydíj dobogóján

Ezekkel az eredményekkel kilenc futammal a szezon vége előtt a második helyen áll az összetett tabellán, 62 ponttal lemaradva Lewis Hamilton mögött. A harmadik helyen Max Verstappen áll mindössze 7 pont hátránnyal a finnhez képest.