HIVATALOS: Sébastien Loeb 2019-ben Hyundai-jal tér vissza a WRC-be

Közzétéve:
2018-12-14, 14:30

Az előzetes pletykák ezúttal is megállták a helyüket! A kilencszeres rali világbajnok két évre írt alá a Hyundai Motorsporttal.

Napok óta hangos attól a szaksajtó, hogy az idei, októberi RACC Rally-n, vagyis a spanyol fordulón aratott győzelmének lesz még folytatása. 2019-től a Hyundai i20 WRC-vel küzdhet majd a 80. győzelméért. Jövőre hat fordulón vesznek majd részt navigátorával, Daniel Elenával, akivel már jól összeszokott párost alkotnak. Az első éles megmérettetésük az i20 WRC-vel a Monte Carlo Rally lesz januárban. Ez viszont meglepő, ugyanis a pletykák pont arról szóltak, hogy itt még nem indulnak, ugyanis egy privát Peugeottal indul a 2019-es Dakaron, amely Peru területén zajlik majd. Ahol magyarok is megmérettetik magukat.

Loebnek egyébként ez az első gyári szerződése a PSA csoporton kívül, eddig csak Citroennél és a Peugeotnál versenyzett. Azért kényszerült mégis elhagyni a konszernt, mert a Citroen csapat főszponzora kilépett az együttműködésből, így nincs pénzük három autó indítására a 2019-es bajnokságban. Valamint a regnáló hatszoros világbajnok Sebastien Ogier megszerzése a teljes szezonra nem lehetett olcsó... A másik autót pedig Esapekka Lappi terelgeti majd, aki a Toyotától érkezett. (A japán gyártó nyerte 2018-ban a konstruktőri versenyt.)

Sébastien Loeb szemből fotózva

"Az idei spanyol fordulón aratott győzelmem  után újra megfogalmazódott bennem a vágy, hogy a WRC élvonalában autózzak. A Hyundainál új lehetőségek és kihívások várnak, ami még izgalmasabbá teszi majd a szezonomat. Nagy hatással volt rám, az ahogy a csapat a győzelemmel kapcsolatos dolgokat látja. A 2018-as szezon során végig küzdöttek, és úgy érzem, hogy Thierryvel, Andreassal, és Danival együtt sokat tudok nekik segíteni ezen a téren. A Hyundai i20 WRC egy nagyon gyors autó, pilótapárosait pedig az élvonalban jegyzik, így egy ígéretes szezon előtt állunk." - Fejtette ki gondolatait a kilencszeres világbajnok, Sébastien Loeb.

"Sébastien bejelentése rendkívül fontos csapatunk számára, és örülünk annak, hogy kétévre le tudtuk igazolni őt és Danielt is. Az ő megszerzésük egyik kiváló bizonyítéka annak, hogy mennyire erősek vagyunk a WRC-ben is." - Mondta Michel Nandan a Hyundai Motorsport csapatvezetője

Kapcsolódó írások

4 videó, amiket nem hagyhatsz ki a héten
2017. március 06.
Heti videóadag, ami megríkatja az igazi autófanok szívét
Forma-1, MotoGP és WRC október utolsó hétvégéjén!
2017. október 27.
Lewis Hamilton világbajnok lehet Mexikóban, Marc Marquez is közel kerülhet negyedik vb címéhez Malajziában. A WRC-ben szintén bajnokavatásra kerülhet sor. Terítéken a legnagyobb versenysorozatok!
Hétvégi program és versenyajánló 11.18.-11.19.
2017. november 16.
Ezen a hétvégén a TV képernyők előtt lesz érdemes figyelni az autósport eseményeket, WRC és WTCC verseny is lesz. Magyarországon egy egyedülálló programra szeretnénk felhívni a figyelmet!
 Mitsubishi raliautó
2018. október 12.
Egy ikonikus japán gyártó, a Toyota a 2017-es évben már visszatért a FIA Rally Világbajnokságra. Talán ez a mozzanat ösztönözte a Mitsubishit arra, hogy ismét a tettek mezejére lépjen!