Hockenheimben rajtolt a W series első szezonja

Közzétéve:
2019-05-07, 07:57

Hatalmas várakozás előzte meg az első női formulaautós bajnokság rajtját

A DTM betétfutamaként rendezték meg Hockenheimben a W Series első fordulót, amelyet végül egy brit pilótahölgy, Jamie Chadwick nyert. Nem volt egyszerű dolga, az ellenfelek mellett az időjárási viszontagságokkal is meg kellet küzdenie.

A pénteki szabadedzésen pályára gurult Keszthelyi Vivien is, a mezőny egyetlen magyar tagja a széria hivatalos tartalékversenyzői közé tartozik. Az első felmenetel alkalmával a 17. időt futotta meg, a másodikon azonban nem tudott érdemit produkálni.

A W Series első rajtrácsa

A szombati versenyt esőben rendezték, ugyanis a zord időjárás Hockenheimet sem kerülte el, azonban folyamatosan javult a pálya állapota. Az élről Chadwick indult, aki az időmérőn is diadalmaskodni tudott, de technikai hiba miatt visszaesett a második helyre. 

Nem sokkal ezután meg is volt a széria történetének első balesete és biztonsági autós fázisa is az alábbi "találkozó" miatt. 

A törmelékek eltávolítása után újraindították a mezőnyt, Chadwick pedig szinte azonnal visszavette az első helye, majd a Moore mellett a korábban GP3-at is megjárt Alice Powell is elment. A 30 perces futam hátralévő részében hatalmas csaták folytak a dobogós helyekért, de végül a brit leányzó sporttörténelmet írt azzal, hogy elsőként intette le a kockás zászló a W Series történelmi, első versenyén. A pódiumra második fokára Powell, a harmadikra pedig a spanyol Marta Garcia állt fel.

A W Series első versenyének dobogósai

„Nagyon boldog vagyok, hogy én tudtam nyerni. A verseny rajtjánál nem voltak egyszerűek a körülmények , ami egy kicsit nehezebbé tette a dolgokat, de mindent megtettem ezért a győzelemért. A hajtűben elfékeztem magam és nem tudtam megállítani az autót, majd vesztettem egy pozíciót, de a baleset utáni újraindítást követően szinte azonnal meg tudtam előzni Sarah autóját" - mondta a W Series első győztese, Jamie Chadwick. 

A W Series első versenyének pontszerzői:

Jamie Chadwick - 25 pont
Alice Powell - 18 p.
Marta Garcia - 15 p.
Beitske Visser - 12 p.
Sarah Moore - 10 p.
Fabienne Wohlwend - 8 p.
Miki Koyama - 6 p.
Tasmin Pepper - 4 p.
Gosia Rdest - 2 p.
Caitlin Wood - 1 p.

Kapcsolódó írások

2019. május 07.
A W Series család egyetlen magyar tagja, Keszthelyi Vivien Hockenheimben megkezdte a szezont
Ünneplés a dobogón a W Series egyik versenye után
2019. szeptember 29.
A W Series véget ért, de vajon lehet-e hamarosan hölgy tagja a Száguldó Cirkusz mezőnyének?

További hírek