Hogy fognak kinézni a Forma-1-es autók 2020 után?

Közzétéve:
2019-06-26, 17:33

Jelentős változások jönnek a Száguldó Cirkuszban, az autók külalakja is megváltozik.

Társszerző: Hajdu Balázs

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy komoly újítások jönnek a Forma-1-ben 2021-től. Módosulnak a szabályok, valószínűleg bevezetik a pénzügyi plafont, és változtatnak az autók kialakításán is. Egyelőre zajlanak a találgatások – vajon milyenek lesznek az F1-es autók a következő évtizedben?

F1-es autó 2020-tól

Az autóversenyzésben a formai kialakítás mindig a funkciót és a szabályokat követi. A 2021-től használt F1-es autók a haszontalan turbulens levegő csökkentése jegyében készülnek majd. Az átalakítás távlati célja az előzések megkönnyítése. A szabályalkotók bíznak abban, hogy a manapság látható unalmas körözgetéseket izgalmas kerék a kerék elleni csaták váltják fel. Szeretnék elérni, hogy turbulens levegőben is megmaradjon az autók maximális leszorítóerejének 80%-a.

F1 koncepció

Az autók valószínűleg jóval áramvonalasabbak lesznek, illetve módosul az első szárnyvéglapok kialakítása is. Benne van a pakliban, hogy a DRS-t úgy, ahogy van megszüntetik, a hátsó kerekeket pedig borítólemez takarhatja.

A képeken látható koncepció Jamil Rza munkája, mely legalább nagyjából tükrözi az elképzeléseket. Az elképzelt autó nem tartalmazza a glóriát, melyet a pilóták biztonsága miatt szinte biztosan megtartanak. Eléggé futurisztikusan néz ki, igaz? Nézd meg a galériát, ahol további fotókat láthatsz a vízionált F1-es autókról!

Forrás:

Kapcsolódó írások

James Hunt
2019. június 15.
Az F1 legendás alakja egy olyan korban versenyzett, amikor még a vezetői képességek domináltak
2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?