2024. január 24. | 14:10


Magyarországon minden olyan piaci szereplő jogosult távszerencsejáték szervezésére, amely a jogszabályban előírt feltételeknek megfelel. Kérjük, nézzen utána, hogy ahová regisztrálni készül, az a kaszinó jogszerűen nyújt-e távszerencsejáték szolgáltatást az Ön számára.

In Hungary, all market participants are entitled to organize remote games of chance that meet the conditions prescribed by law. Please check whether the casino where you are about to register legally provides remote gambling services for you.


A motorsport az elmúlt években némileg veszített népszerűségéből, de továbbra is állandó közönsége van. Egyetlen józan bukméker sem döntene úgy, hogy kizárja a sorból a Forma-1-et, a szakág vezető versenyét. Ha szereted a versenyzés hangulatát, és igyekszel nem maradni le a versenyek közvetítéséről, akkor mindenképp látogass el a Mostbet gyakori kérdések oldalra, hogy fogadd!

De ha a focira, jégkorongra, kosárlabdára és teniszre tett fogadásoknál minden világos még azoknak a szurkolóknak is, akik soha nem fogadtak semmit, akkor a Forma-1-re való fogadás alapelve egy kezdő számára érthetetlen lehet. Hogy ezt a sajnálatos mulasztást kijavítsuk, nézzük meg közelebbről ezt a tudományágat.

Kép forrása: Depositphotos

A siker változói

Más sportágakhoz hasonlóan a Forma-1-ben sincs egyértelmű favorit, különben erre a szakágra egyszerűen nem fogadnának el fogadásokat. Szinte minden versenyen kiélezett verseny folyik a pályán, és a játékos megpróbálhatja megjósolni annak eredményeit az adott esemény körülményei alapján. Nézzük, mire kell különös figyelmet fordítani.

  • Pilóták. A Forma-1-ben az egyéneken kívül vannak csapatok is, de emlékeznünk kell arra, hogy minden csapat emberekből áll. Az egyik vagy másik márka alatt versenyző résztvevők időnként változnak, így nem lehet vakon fogadni a feltételes „McLaren”-re anélkül, hogy megkérdeznénk, vajon ugyanazok a versenyzők járnak-e ma is, akik korábban az „istállót” híressé tették. Figyelembe kell vennie az ellenfelek személyes tényezőjét is - ma gyengébbek lehetnek a szokásosnál, vagy éppen ellenkezőleg, teljesen fel vannak fegyverezve.
  • Útvonal. Tökéletes versenyző nem létezik: van, aki hatékonyan használja az állandó sodródást, mások magabiztosan elkerülik azokat, ahol az útkonfiguráció megengedi. Egyik csapat vagy pilóta sem a favorit minden esetben – tanulmányozza egy adott pálya statisztikáit, hogy megértse, hogyan fognak megbirkózni a versenyzők a körülményekkel.
  • Taktika. A verseny során az autót óriási terhelés éri, és időszerű boxkiállás nélkül előfordulhat, hogy egyszerűen nem ér célba. A karbantartás azonban megállást jelent, de néhány másodpercre, így a csapatnak pontosan ki kell számolnia, hogy az autónak mekkora minimális darabszáma lesz elegendő, és pontosan hol kell rövid szünetet betervezni. A játékosnak saját következtetést kell levonnia arról, hogy a mechanika mennyire jól és helyesen működik.
  • Időjárás. A szerelők mindig a várható időjárási viszonyokat figyelembe véve készülnek a versenyre, kiválasztják a megfelelő gumikat és megtervezik a boxkiállások számát. A feltételes eső azonban minden bizonnyal zűrzavart hoz: talán a favorit sikeresen megbirkózik és első lesz, esetleg a rossz időjárás váratlanul a kívülállót hozza az élre. Ha ragyogóan süt a nap, az eredmény egy kicsit kiszámíthatóbbnak tűnik.

Mire lehet fogadni?

Mondjuk rögtön: egy jó bukméker Forma-1-es lefedettsége elég széles lesz ahhoz, hogy a fogadó lélegzetelállító legyen a lehetőségek tárházával. Ezért csak néhány népszerű fogadási lehetőséget fogunk figyelembe venni, és Ön választ magának, abból a meggyőződésből, hogy igaza van.

  • Képesítés. Az ilyen fogadás előnye az ilyen szintű események rendszeressége. Fogadhatsz a kvalifikációs futam győztesére, vagy az egyik pilótapárra (hogy kedvenced az ellenfél felett bármely helyen lesz).
  • Verseny. A Forma-1 fő eseménye nézők millióinak figyelmét hívja fel szerte a világon, és az izgalmak fokozása érdekében azt is meg lehet próbálni kitalálni, ki érkezik előbb. A favoritok között minden bizonnyal az a pilóta lesz, aki megnyerte a kvalifikációs futamot – sokszor őt tartják a cím fő esélyesének.
  • Hely. Ha egy rajongónak van kedvenc pilótája, de nem őt tekintik a kedvencnek, akkor is nagyon nyereségesen fogadhat, ha kitalálja, hol fog végezni. A bukmékerek pontos választ és „zónát” is kínálhatnak – például az elsőtől a hatodikig terjedő pozíciókat, ahol bármelyikük győzelmet ígér a fogadónak. Egyes fogadóirodáknak lehetőségük van arra is, hogy kitalálják a dobogóra kerülő hármast – nem kérik az érmek kiosztását, csak ki kell tippelni, hogy mely sportolók kapnak díjat.
  • A legjobb kör. Jó fogadás egy olyan pilótára van, aki általában jól vezet, de előfordulhat, hogy saját jellemző hibái miatt nem lesz győztes. Egy ilyen fogadásnál nem számít, hogy ki nyeri a teljes versenyt – az számít, hogy kedvenced egy rövid szegmensben sikerül.
  • Megérkezik vagy sem? A Forma-1 kemény sport: a modern technológiák meglehetősen biztonságossá tették a pilóták számára, de mégsem mindegyik ér célba. Egy kezdő számára ez a legegyszerűbb fogadás: alacsony az esély, de a szabályok rendkívül világosak. Az, hogy az autó hol fog elhelyezkedni, nem fontos, a lényeg, hogy megérkezz, ha fogadsz rá, vagy, sajnos, elromol az úton, ha a fogadó úgy döntött. A siker érdekében az ilyen fogadásokat, látszólagos egyszerűségük ellenére, nem szabad véletlenszerűen megkötni: tanulmányozza az útvonal statisztikáit és jellemzőit, hogy józanul felmérje az esélyeket.

A megfelelő fogadás jelentősen növeli az érdeklődést a pályán zajló események iránt, és egyben segít a játékosnak egy kicsit gazdagodni. Jó kezdést!

Depositphotos