Horváth Lajos ismét a vérét adta

Közzétéve:
2019-03-04, 11:29

A népszerű terepmotoros az OVSZ meghívásának tett eleget

Horváth Lajos „Laller”-től nem áll messze a jótékonykodás. A Dakar Rally-t kétszer megjárt motorversenyző rendszeresen ott segít, ahol csak tud. Ajánlotta már fel versenysisakját a Ronald McDonald ház gyermekeinek, látássérültekkel kerülte meg a Balatont, hogy így hívja fel a figyelmet a nehézsorsú embertársaink elfogadására - most pedig 30. véradásával mérföldkőhöz érkezett.

Horváth Lajos Dakar versenyző

Laller az Országos Vérellátó Szolgálat meghívásából Tatabányán vendégeskedett, ahol az élménybeszámoló és kötetlen beszélgetések mellett természetesen a véradás sem maradhatott ki, a pilóta immáron 30. alkalommal mentett meg három életet. A váci Dakaros a kíváncsiskodó látogatók legnagyobb örömére a versenymotorját sem hagyta otthon:

„Mindig öröm, ha hívnak, és amikor csak tehetem, jövök is szívesen. Remekül éreztem magam, köszönöm szépen a szervezőknek a vendéglátást, külön öröm, hogy a 30. alkalmat épp Tatabányán élhettem meg! Először Hideg Krisztián jet-ski balesetnél éreztem úgy, hogy véradóként segítenem kell - hiszen ő is megtette volna értem ugyanezt. Később már rally navigátor korszakomban megboldogult Ferjáncz Attiláért fogtunk össze, majd terepralisként egyszer úgy hozta a sors, hogy nekem lett életbevágó a segítség: egy gyulai versenyen hatalmasat buktam, és nagyon csúnya belső vérzéssel járó sérüléseket szenvedtem. Ha akkor nincsenek a jó szándékú véradók, ma nem biztathatnám arra a pályatársaimat, hogy ők is adjanak vért” - foglalta össze a karitatív tevékenység fontosságát a sokszoros bajnok.

Horváth Lajos

Horváth Lajos véradásban vállalt szerepe a közeljövőben akár egy magasabb szinten is folytatódhat, ugyanis a témára irányuló figyelmet sok esetben legjobban olyan sportolók tudják felkelteni, akik maguk is érintettek benne.

„Az előző évben a vállalkozásom beindítása miatt kissé háttérbeszorult a versenyzés, és a társadalmi felelősségvállalásban sem tudtam akkora szerepet vállalni, mint amekkorát szerettem volna. Ez utóbbi idén nagyban megváltozhat, de még egyelőre nem szeretném lelőni a poént” - fogalmazott sejtelmesen a Morocco Desert Challenge sivatagi versenyre készülő sportember.

Laller a Hellas rallyn

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

További hírek