HunGarian Baja tereprali világkupa – Idén is az Alapjárat támogatásával!

Közzétéve:
2019-07-22, 08:45

Alig három hét és elrajtol Magyarország egyik legnívósabb autó-motorsport eseménye, a HunGarian Baja.

A tereprali világkupa hazai futama idén már 16. alkalommal örvendezteti meg a sár, a por, és a bivalyerős két/négykerekűek szerelmeseit, az Alapjárat pedig most is kiemelt médiapartnerként fog tudósítani az eseményről!

Magazinunk a tavalyi évben lépett együttműködésre a MAMS Tereprali szakágával, azóta majdnem minden héten friss híreket olvashattál a magyar tereprali sportág világából. A HunGarian Baja világkupa futam mindig a hazai off road szezon csúcsa, ahol a hazai legjobbak mellett neves Európai csapatok, sőt igazi világsztárok is rajthoz állnak.

Nani Roma a 2018-as HunGarian Baján

Az elmúlt esztendők során olyan nevek fordultak meg a versenyen, mint a sokszoros Dakar-rali győztes Nasser al Attiyah, Mikko Hirvonen rallye sztár, vagy épp a tavalyi győztes és címvédő Dakar specialista, Nani Roma.

Kamion és tereprali autó a tavalyi rajtban

Idén az esemény központjának az eddig megszokottaktól eltérően Várpalota ad otthont. A legtöbb látnivaló a Thury vár gyönyörű környezetébe koncentrálódik, ugyanis a szurkolók legnagyobb örömére itt kap helyet a szervizpark. A rajt és célceremónia szempontjából is igazán hálás a vár környezete, Garamvölgyi Zoltán főszervező szerint mindenképp érdemes lesz a HunGarian Baja-t hétvégi programnak választani, hiszen komoly látványosságokkal készülnek. Szintén nézőbarát újítás, hogy a pénteki szuperspeciál szakasz rajtja gyalog is könnyedén megközelíthető lesz, de nem csupán ez az egyetlen praktikus újdonság.

A Thury-vár tere

A szombati versenynapon a fő téren felállított parc fermétől mindössze három kilométerre rajtol majd el a mezőny, a futamon pedig hatalmas tempóra van kilátás, és látványból sem lesz hiány: szombaton két különleges, 210 kilométeres szelektív vár a mezőnyre, míg vasárnapra kétszer 82 kilométert jelöltek ki teljesítésre a rendezők.

Terepmotoros a 2018-as HunGarian Baja rajtjában

Noha a versenyközpont helyszíne megváltozott, a pálya kétharmada a megszokott lőtéren megy majd végig, a többi pedig a versenyzők és nézők között is egyaránt közkedvelt bakonyerdei területen vezet át. Hatalmas küzdelem, változatos embert és gépet egyaránt kihívás elé állító verseny lesz ez, amelyről az Alapjárat Magazin elsőként fog nektek hírt adni.

Magazinunk logóját keresd az összes (!!) versenyautón, kamionon, motoron, quad-on, side by side-on, de ott leszünk a verseny hivatalos kiadványaiban is!

Kedves Alapjárat olvasó, néző és követő: találkozzunk Augusztus 8-tól Várpalotán, a Thury várnál - mi egészen biztosan ott leszünk!

Forrás:

Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

További autós hírek

Részegen hajtott busznak autójával egy férfi Gyöngyösön hajnalban. Utasa életveszélyes állapotban van, míg a sofőrnek csak karcolásai lettek. A busz…

Hetek óta szajkózzuk, hogy a ködös, 0 fokhoz közeli és az alatti hömérséklet miatt elképesztően nyálkásak, csúszósak az utak és…

A népszerű kamionos vlogger elmeséli videójában hogy járt. Összesen 171 ezer forintra büntették! A hazai útdíjfizetési rendszer áldozataként elismeri a…

Évát levetkőztették, protézissel kellett mankó nélkül járnia, pedig egyértelmű, hogy állapota végleges- tudta meg a 24.hu Több mint három hónapja…

Több százezer autós szembesülhet azzal, hogy a károkozói pótdíj miatt a normál tarifa másfél-kétszeresét, extrém esetben akár az ötszörösét számítják…

Kapcsolódó írások

Várpalota Thury-vár parkja
2019. június 11.
A HunGarian Baja neve szinte egybeforrott Veszprémmel, idén azonban Várpalota ad otthont a tereprali világkupa futam magyarországi állomásának
Dési János terepmotoros a Dakar-ralin
2018. október 22.
Dési Jánost talán minden magyar terepmotoros ismeri, de nemzetközi szinten is csettintenek a neve hallatán. A világ egyik legkeményebb kihívását, a Dakar-ralit hatszor is megjáró sportoló épp most épült fel súlyos vállsérüléséből. Ebből az apropóból (is) interjúztam vele!
Stefan Svitko verseny közben
2019. augusztus 08.
Megújult versenyközpont, kemény kihívást rejtő pályák, és őrült küzdelem - a sok közül csak három indok, miért is érdemes hétvégi program gyanánt ellátogatni Várpalotára, a HunGarian Baja tereprali világkupa futamra!
Orlando Terranova fordul a MINIvel
2019. augusztus 12.
A tereprali világkupa versenynaptár leghosszabb sprintfutamaként indult a HunGarian Baja, majd közönségsikerként zárult.