Ismét pozitív lett Perez koronavírus-tesztje, Hülkenberg versenyez a hétvégi futamon

Közzétéve:
2020-08-07, 12:49

Remélhetőleg ezúttal valóban rajthoz is állhat Hülkenberg a Racing Pointtal.

A Racing Point csapata megerősítette, hogy ismét Nico Hülkenberg helyettesíti Sergio Perezt, miután újból pozitív lett a mexikói versenyző koronavírus-tesztje. A tegnapi hírek még arról szóltak, hogy Perez letöltötte az előírásoknak megfelelő elkülönítési időt, így negatív teszteredmény esetén autóba ülhet a Forma-1 70. Évfordulója Nagydíjon. A ma reggeli történesek ezt nem teszik lehetővé, így Hülkenberg újra lehetőséget kaphat.

A német pilóta az elmúlt hétvégén az összes szabadedzésen és az időmérőn is részt vett, a vasárnapi versenyen azonban motorhiba miatt nem tudott rajthoz állni.

„Izgatottan várom, hogy ismét Silverstoneban körözhessünk. Múlt hétvégén fejest ugrottam az ismeretlenbe, hiszen nyolc hónapja nem vezettem Forma-1-es autót, illetve lassan 10 éve nem versenyeztem ennél a csapatnál. Azóta nagyon sokat tanultam, megismertem a körülményeket, ezen a hétvégén szeretném kamatoztatni tapasztalataimat. Sokat segít, hogy ismét ugyanazon a pályán versenyzünk. Nagyon sajnálom, hogy egy héttel ezelőtt nem tudtam elindulni a futamon. Célom, hogy vasárnap a pontszerzésért küzdhessek. Checónak pedig gyors felépülést, és minden jót kívánok” - mondta Hülkenberg.

Hülkenberg

„Nico remek munkát végzett múlt hétvégén. Az utolsó pillanatban hívtuk be, és bebizonyította, hogy miért ő volt a legjobb választás Perez helyére. Sajnáljuk, hogy nem tudott elindulni a futamon, ám minden egyes autóban töltött percnek hasznát vehetjük a következő hétvégén. Checo természetesen mindenkinek hiányzik, remélhetőleg hamarosan újra köreinkben üdvözölhetjük” - tette hozzá Otmar Szafnauer csapatfőnök.

Az F1 70. Évfordulója Nagydíjat Silverstoneban rendezik, a vasárnapi futam magyar idő szerint 15.10-kor rajtol majd.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Forma-1-es autó
2019. december 29.
A gazdag múltra visszatekintő fesztivál fénypontját évről-évre a királykategória autói adják.
Petrov Alonso előtt
2019. december 30.
Emlékszel még Hamilton és Massa 2008-as drámájára? Vagy Vettel első világbajnoki címére? Esetleg hallottál a Hunt vs. Lauda csatáról? Most megnézheted a 10 legizgalmasabb F1-es végjátékot.

További hírek