Koronavírusos az egyik F1-es pilóta!

Tóth Balázs
Közzétéve:
2020-07-30, 21:26

Kénytelen kihagyni a Brit Nagydíjat, sőt, további futamokon sem biztos a részvétele.

Délután elterjedt a hír, mely szerint a Racing Point pilótája, Sergio Perez COVID-19 tesztje gyanús. A Formula 1 hivatalos Facebook oldalán pár perce megerősítették, a mexikói versenyzőnek ki kell hagynia a hétvégi Brit Nagydíjat, mivel pozitív volt a koronavírus-tesztje.

Perez az illetékes közegészségügyi hatóságok utasítására önként karanténba vonult, és követni fogja az utasításokat, áll a Forumula 1 és az FIA által kiadott közleményben. Hozzátették, elvégezték a kontaktkutatást, és mindenkit karanténba helyeztek, aki szoros kapcsolatba került Perezzel.

A közlemény szerint az eset nem lesz hatással a hétvégi futam megrendezésére, a Brit Nagydíjat mindettől függetlenül a terveknek megfelelően bonyolítják le. Perez helyére más ugorhat be, egyelőre még nem nevezték meg, hogy ki. Kérdés még, hogy a Racing Point csapatát hogyan érinti az eset, lesz-e a mérnökök, szerelők között olyan kulcsember, akinek szintén ki kell hagynia a versenyhétvégét és karanténba kell vonulnia.

Perez maszkban
A jelek szerint Perez hiába viselt itt maszkot, mégis elkapta a koronavírust

A Racing Point korábban megerősítette, hogy a Perezzel kapcsolatba lépő személyek már a gyanú felvetődésekor karanténba vonultak, és az újra tesztelésig mindenki ott is marad biztonsági okokból.

Perez karrierjét érzékenyen érintheti mindez, hiszen a pontverseny hatodik helyén álló mexikóinak a hírek szerint nem lesz maradása a Racing Pointnál, ha leigazolják helyére a Ferraritól távozó négyszeres világbajnok Sebastian Vettelt. Perez jelenleg négy ponttal áll csapattársa, Lance Stroll előtt, akinek betonbiztosnak tűnik maradása, lévén, hogy a csapat tulajdonosa Stroll édesapja. Pereznek valószínűleg a következő, 70. évfordulós futamnak titulált második Brit Nagydíjat is ki kell hagynia, amely augusztus 7-9 között kerül megrendezésre, de a soron következő Német Nagydíjon való részvétele is kérdéses.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek