A Sky Sports szerint Sebastian Vettel itt folytatja F1-es karrierjét

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-07-15, 11:52

Erősödnek a bokszutcai pletykák a négyszeres világbajnok körül.

A német Sky Sports arról értesült, hogy Sebastian Vettel nem marad F1-es ülés nélkül jövőre, sajtóhírek szerint a német világbajnok az Aston Martin versenyzője lesz a következő szezonban.

Sebastian Vettel

A német Sky Sports mellett a német RTL és a szintén német Bild is úgy tudja, hogy a Ferraritól elküldött versenyző közel áll ahhoz, hogy megegyezzen az Aston Martinnal. A Sky úgy fogalmazott, hogy Vettel és az Aston Martin is erősen hajlik arra, hogy közösen dolgozzanak a 2021-es évtől. Vettel korában már elmondta, hogy nem a pénz a legfontosabb a számára, szóval ha mégsem jön össze a megállapodás, akkor az nem az anyagi dolgokon fog múlni.

A Sky szerint Vettel érkezése után Sergio Pérez kerül majd lapátra, a mexikói komoly végkielégítést kaphat a 2020-as szezonban még Racing Point néven futó csapattól. Pérez a mezőny egyik legrutinosabb versenyzője, és lehet, hogy pont akkor kell távoznia a középmezőny egyik legerősebb istállójától, amikor az megkezdi a felzárkózását az élmezőnyhöz. A Racing Point nyers tempó tekintetében ott áll a Mercedes és a Red Bull mögött, Pérezék gyakorlatilag a tavalyi Mercedesszel versenyeznek (nem véletlenül hívják „rózsaszín Mercedesnek” az istálló idei versenygépét), lemásolták a német csapat 2019-es autóját.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért Péreznek kell távoznia, aki magabiztosan szokta gyűjtögetni a pontokat. A válasz a tulajdonos személyében keresendő. Pérez csapattársának, Lance Strollnak az apja (Lawrence Stroll) nemrég tovább növelte a részesedését az Aston Martinban, és hát igen csekély az esély arra, hogy a saját fiát kirúgja. Az apuka egyébként nagyon tolja a gyermekét az F1-ben, előbb egy ülést vett neki a Williamsnél, aztán vett neki egy teljes F1-es csapatot is.

Lawrence Stroll
Lawrence Stroll

Idén rég nem látott módon pezseg a pilótapiac: a Ferrari csapatába került Carlos Sainz (ő lesz Vettel utódja), a spanyol pilóta helyére Daniel Ricciardót szerződtette a McLaren. Így szabaddá vált egy ülés a Renault-nál, egészen addig, amíg a franciák be nem jelentették Fernando Alonso visszatérését.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Sebastian Vettel egy futam után
2020. szeptember 10.
A német négyszeres világbajnok jövője sokáig kérdéses volt. Felmerült a neve a Mercedes kapcsán is, sokan pedig tudni vélték, hogy abbahagyja a versenyzést.
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!

További hírek