Ismét tereprali iskolát rendeznek

Közzétéve:
2019-10-29, 08:19

Off road körökben komoly népszerűségnek örvend a MAMS tereprali szakága által megálmodott és üzemeltetett tereprali iskola/teszt.

Ezeken az alkalmakon egyre több új versenyző tűnik fel, és az élmények hatására sokan próbálják ki versenyszerűen a terepralit. Bevett sorminta szerint (minden verseny előtt szervezett gyakorlási lehetőség) November 2-án szombaton ismét iskolát és tesztet tartanak Királyszentistván környékén. A Garamvölgyi Zoltán szakágvezető, versenyszervező által életre hívott esemény létfontosságú szerepet tölt be a hazai tereprali utánpótlásában:

Az előző tereprali iskola résztvevői
Az előző tereprali iskola résztvevői

„Ezeken az alkalmakon aktív és új versenyzőkkel is találkozhattok, valamint autózni, motorozni és quadozni is lehet. Ugyanitt a már jól bevált tereprali iskolát is folytatjuk, ahol igyekszünk minden terepraliban ismert fontos dolgot érinteni, és felkészíteni benneteket arra az esetre, ha rajthoz állnátok. Fontosnak tartjuk, hogy az első versenyeteken már ne legyen újdonság a navigáció, az itiner, a menetlevél, a sportbírói jelzések. Segítünk megismerni azokat a szituációkat is, amelyekkel a hétköznapi életben nem találkozhattok, viszont a versenypályákon nagyon is jellemzőek. Emellett egy finom ebéddel is kedveskedünk minden résztvevőnek” – mondta el a sportvezető.

Tereprali motor itinerje
Tereprali motor itinerje

A kezdeményezés legfőbb célja, hogy közösséget, és egy összetartó csapatot építsen. A szervezők szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy minél több tereprali iránt érdeklődő belekóstolhasson a sportágba, és mindezt legitim, biztosított környezetben tehesse meg - profik segítségével.

Amennyiben komolyan érdeklődsz a tereprali iskola iránt, akkor a MAMS Tereprali Facebook oldalán további információkat kaphatsz.

 

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Forrás: Tóth Krisztián Márk / MAMS Tereprali sajtófőnök

Kapcsolódó írások

MAMS Tereprali 2018-as díjazottjai
2018. december 21.
Szerdán este a díjátadó ünnepéllyel lezárult a MAMS BIOEXTRA I.O.B.C. Tereprali kupa idei felvonása, ahol a hazai érintettek mellett szépszámú külföldi is tiszteletét tette.
Itiner egy terepmotoron
2019. február 04.
Ugyan még csak februárt írunk, a MAMS Tereprali szakágánál már javában zajlik a versenyszezonra történő felkészülés

További hírek