Jean Todt: A fél 2021-es versenynaptár változhat még

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-01-11, 09:21

Az elmúlt hetekben már elkezdték áttervezni a szezon első néhány versenyét.

Az FIA első embere arra számít, hogy az autósport naptáraknak az idei év során világszerte minden sorozatban változnia kell, így egy alternatív és ideiglenes szezonkezdet jöhet, hogy aztán visszatérjen minden az eredeti kerékvágásba.

Forma-1-es csapatok csomagjai az Ausztrál Nagydíj helyszínén

Habár az Motorsport Világtanács (WMSC) decemberben elfogadta a Forma-1-nek szánt 23 futamból álló versenynaptárát, amelynek eredetileg Melbourne-ben kellene indulnia, de ez valószínűleg nem fog így működni. Hogy miért, arról korábban írtunk már.

Tavaly nem sikerült kezelni a járvány adta helyzetet, több mint két hónapos leállás és várakozást követően indulhatott csak el a szezon, amely így is 17 versenyből állt. A jelenlegi helyzet miatt Jean Todt nem feltétlenül látja úgy, hogy idén minden simán menne.

"Nem vagyok benne biztos, hogy jobb szezonról fogunk beszélni 2021-ben, bár úgy érzem, hogy 2020 remek szezon volt. Ki gondolta volna egy évvel ezelőtt, hogy három nagydíjunk lesz Olaszországban, dupla futam az osztrák pályán, Silverstone-ban a 70. évforduló futama, egy alternatív vonalvezetés Bahreinben és egy hihetetlenül izgalmas esős verseny Törökországban. Ez valóban a Forma-1 érdeme. Szeretném kiemelni azt a szerepet, amelyet Chase Carey és vezetése játszott a Forma-1-ben, az FIA-val együttműködve összehoztak egy nagyon sikeres szezont” – mondta Jean Todt az FIA regnáló elnöke.

Az IndyCar már változtatott 2021-es versenyprogramján, míg az FIA kötelékeibe tartozó a Formula E menetrendjét is felülvizsgálták, miután későbbre halasztották a korábban januárra tervezett chilei szezonnyitót. Még nem dőlt el, de valószínűleg majd Bahreinben lehet a szezonkezdet egy kicsivel később, mint az eredetileg tervben volt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Szezonrajt a 2019-es Forma-1-es szezonban
2021. január 04.
Habár még 68 nap van hátra a szezonnyitőig, máris a halasztást rebesgetik.
Stefano Domenicali egy Lamborghini rendezvényen féloldalról
2020. szeptember 23.
A Ferrari volt csapatfőnöke és a jelenlegi Lamborghini vezérigazgató válthatja Chase Carey amerikai üzletembert a Királykategória élén.

További hírek