Rengeteg Forma-1 rajongó várja már a 2021-es szezont, hiszen nem kevés újdonság vár majd ránk. Számos izgalmas átigazolás történt: Sebastian Vettel az Aston Martinhoz, Daniel Ricciardo McLarenhez szerződött, Fernando Alonso pedig visszatér a Renault csapatához. Azonban akárcsak egy évvel ezelőtt, most is veszélyben van az Ausztrál Nagydíj megrendezése, amely konkrétan 2021. március 21-re van ütemezve.

Szezonrajt a 2019-es Forma-1-es szezonban

A Száguldó Cirkusz számára az is egy csoda, hogy a 2020-as szezonban 17 versenyhétvégét sikerült megrendezni, ráadásul nagyon különleges helyszínekre visszatérve, mint például Imola és a Nürburgring. Ezt csak úgy lehetett abszolválni, hogy úgynevezett buborékokban voltak tartva a csapat tagjai. Ezt úgy kell elképzelni, hogy gyakorlatilag ahogy leszálltak a repülőről, már mentek is a hotelbe, ahonnan tilos volt a kijárás, így csak és kizárólag a pályán és a hotelben tartózkodhatott az a két-három ezer ember, akik lebonyolították a futamokat. Ezen kívül természetesen rendszeres tesztelésen vettek részt, amelyből az is kiderült, hogy Sergio Perez a szezon közepén, a végén pedig a már hétszeres világbajnok Lewis Hamilton is elkapta a koronavírust.

Ausztráliában még az új év előtt hoztak olyan szabályozásokat, amelyek értelmében 14 napig kellene karanténban tartózkodniuk a csapatoknak. Ez nem is jelentene gondot akkor, ha az eredeti terveknek megfelelően az Albert Parkban megrendezésre kerülő helyszín felkészítése nem két hónapig tartana. Ennek értelmében két héten belül mindenképpen dönteni kell, hogy meg tudják-e rendezni a 2021-es szezon első versenyét. Amennyiben nem, úgy akár Bahreinben is kezdődhet a Forma-1 72. szezonja.