Lewis Hamilton pozitív tesztet produkált – kihagyja a hétvégi Sakhir GP-t

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-12-01, 09:16

Az érdekes az lett volna, ha ez az idény közben történik meg. Lehetséges beugrók lehetnek a Mercedes tartalékosai, Stoffel Vandoorne vagy Esteban Gutierrez.

Miután Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon is győzni tudott és bebiztosította hetedik világbajnoki címét, most hivatalossá vált, hogy egy pozitív koronavírus-tesztet követően ki kell hagynia a hétvégi Sakhir Nagydíjat. Tudnivaló, hogy a Forma-1-ben szereplő csapatok tagjait rendszeresen tesztelik, akár egy héten három alkalommal is.

Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon

Hamilton hétfő reggel enyhe tünetekkel ébredt, aztán tájékoztatták, hogy teszteredménye pozitív lett. Egy újabb vizsgálattal meg is erősítették, így a Covid-19 protokollnak és a helyi hatósági közegészségügyi irányelveknek megfelelően elszigetelték.

A Mercedes tájékoztatása szerint Hamilton egyébként jól van, fitt és erős. Ezzel a hétszeres bajnok a harmadik, aki a járvány miatt esik ki a körforgásból, a Racing Point versenyzők, Sergio Perez és Lance Stroll után. Lehetséges jelöltek lehetnek a helyére Stoffel Vandoorne vagy Esteban Gutierrez, akik a német istálló hivatalos tartalékosai. Most valószínűleg nem Nico Hülkenberg lesz a beugró.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További hírek