Jövőre is marad az AlphaTauri istállónál Pierre Gasly

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-10-28, 15:22

Már csak az a kérdés, hogy ki lehet a csapattársa, Kvyat valószínűleg nem maradhat tovább a gyenge teljesítménye miatt.

A francia tehetség még 2017-ben csatlakozott a Toro Rosso csapatához, amikor elkezdődött a királykategóriás pályafutása. 2019-ben pedig behívták a Red Bull csapatához, hiszen kellett valaki Daniel Ricciardo megüresedett ülésébe. Egy nagyon nehéz szezon közben a Belga Nagydíj előtt fokozták le, hogy aztán Alexander Albonnal helyet cserélve visszakerüljön a fiókcsapatba.

Pierre Gasly oldalról

Ebben az évben viszont szárnyakat kapott és még pályafutása első győzelmét is megszerezte az Olasz Nagydíjon, Monzában. Ezen a napon pedig bejelentette a már AlphaTauri néven ismert istálló, hogy 2021-ben is marad a csapatnál a versenyző.

„Nagyon örülök, hogy egy újabb szezont teljesíthetek a Scuderia AlphaTauri csapatával! Ez az év nagyon jól halad számunkra és jó úton járunk, hogy a csapat történetének legsikeresebb szezonját teljesítsük. Úgy érzem, hogy nagyon jó a kapcsolatunk a csapattal, sikerült kihasználnunk minden lehetőségünket, ami a szezon során adódott, a legjobbat az Olasz Nagydíjon. Az első monzai Forma-1-es versenyem megnyerése nagyon különleges pillanat volt számomra és büszkeséggel tölt el, hogy a csapat történetének második győzelmét arathattam. Minden tőlem telhetőt megteszek a csapatért, és kiveszem a részem abból, hogy a lehető legmesszebbre jussunk. Már nagyon várom a következő év kihívásait, és hogy még több sikert érhessünk el együtt." – mondta Gasly a hosszabbítás bejelentését követően.

Pierre Gasly dobogón

Maga Franz Tost csapatfőnök is nagyon dicsérte, hiszen nagyon sokat jelent számukra, hogy a 2008-as Sebastian Vettel által aratott monzai győzelem után ismét nyerni tudtak. A következő nagy kérdés az a csapattárs lesz, hiszen Kvyat hozzá képest nagyon gyengén teljesít. Így akár az is lehet, hogy a szintén borzasztó teljesítményt nyújtó Albon is le lesz fokozva Gasly mellé, aminek különösen pikáns vonzata lenne. De akkor ki kerülhetne Max Verstappen mellé a Red Bullba? Maga a holland tehetség mondta, hogy ő maga Nico Hülkenbergnek örülne a leginkább.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Alex Albon még a Red Bull színeiben egy interjú közben
2021. január 05.
Miután a Red Bull lefokozta, más utat kellett, hogy keressen ahhoz, hogy továbbra se kerüljön véglegesen a kispadra.
Lewis Hamilton az Emilia Romagna Nagydíjon szeli át a célvonalat, a csapat ünnepel
2020. november 02.
Toto Wolff, Niki Lauda és Lewis Hamilton zsenialitása is kellett ahhoz, hogy most itt tartson a csapat. A hétvégén egy eseménydús futamot láthattunk Imolában.

További hírek