2023. október 19. | 15:10

Már lehet tudni, hogy mikor mutatják be a 2009-ben világbajnoki címet nyerő istállóról készülő minisorozatot.

November 15-én mutatják be a Disney+ tartalomszolgáltató felületén a Brawn: A lehetetlen Forma-1-es történet című dokumentumfilmet. Az alkotás a 2009-ben egyéni és konstruktőri világbajnoki címet nyerő Brawn GP történetét mutatja be, a házigazda a John Wick és a Mátrix mozik sztárja, Keanu Reeves lesz.

A szezon elején a szakértők nem sok esélyt adtak az új formációnak, mely a Honda helyére belépve, Mercedes erőforrással állt fel az F1-es rajtrácsra. Ross Brawn gárdája azonban alaposan rácáfolt a kétkedőkre, Jenson Button vezetésével ellentmondást nem tűrően mindenkit maguk mögé utasítottak.

A dokumentumfilm a kulisszák mögé kalauzolja a nézőket, Ross Brawn csapatfőnök és Jenson Button mellett a csapat másik pilótája, Rubens Barrichello is megszólal. Az alkotás a Forma-1-es archívumból származó eredeti felvételeket is tartalmaz. A házigazda szerepkör betöltése mellett Keanu Reeves a produceri teendőket is ellátja.

A történet pedig valóban tündérmesébe illő. Ross Brawn a Honda Racing technikai igazgója volt, amikor a japán gyártó a Forma-1-ből való távozás mellett döntött. A Ferrarival sikert-sikerre halmozó Brawn 1 fontért vásárolta meg az indulási jogokat, majd a 2009-es Ausztrál Nagydíjon rajthoz állította az autókat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség teljesen új beszállóként kezelte a Brawn GP-t, azonban Keith Hayes, az FIA akkori alelnökének közbenjárásának köszönhetően, a különleges körülményekre való tekintettel eltekintettek a beszállási díj megfizetésétől.

A 2009-es dicsőséges idény végén a motorbeszállító Mercedes vette át az irányítást, innentől kezdve a német vállalat gyári csapataként szerepel az istálló a Forma-1-ben. Ross Brawn további két évig maradt a csapatfőnöki székben, ebben az időszakban tért vissza Michael Schumacher a Száguldó Cirkuszba.

Depositphotos