Keszthelyi Vivien rajthoz áll Misanóban!

Tóth Balázs
Közzétéve:
2019-06-04, 15:33

A világ legjobb 20 női pilótája között versenyen mérettetheti meg magát a 18 éves magyar tehetség

Kedden nyilvánosságra hozta a W Series, mely pilóták állhatnak rajthoz a következő női formulaautós versenyhétvégén, melyre az olaszországi Misanóban kerül sor. A listán szerepel Keszthelyi Vivien neve is, aki szerda délután az Instagram oldalán osztotta meg rajongóival a jó hírt.

Keszthelyi Vivien mosolyog

Eredetileg tartalékosként szerepelt a legjobb hölgyek között a magyar reménység, ami azt jelnti, hogy az első versenyhétvégétől kapott tesztlehetőséget. Zolderben beugróként már a versenyen is részt vehetett, 18 pilóta közül a 13. helyről indul. Egy baleset után belerohantak hátulról, így hamar véget ért számára a körözés Belgiumban.

Keszthelyi Vivien a W Series tagjaként köröz

Az ifjú tehetség eddigi teljesítménye meggyőzte a "női Forma-1" szerzvezőit, akik alkalmasnak találták, hogy az egészségügyi problémákkal küzdő 29 finn pilótát, Emma Kimilainent helyettesítse, így Vivien a következő futamon Misanóban ismét rajthoz állhat. Nem lesz számára ismeretlen a terep, hiszen 2018-ban az Audi Sport R8 LMS Cup mezőnyének tagjaként már szerzett pontokat e helyszínen, ami fontos lépés volt ahhoz, hogy a sorozat végén rookie bajnoki címet ünnepelhessen. 

„Nagyon megtisztelő, hogy ismét rajthoz állhatok, hiszen a versenyzőtársaim közül én rendelkezem a legkevesebb tapasztalattal a formula kategóriában. Az idei szezonban az F3 Asian Championship Winter Series-ben minden tőlem telhetőt megtettem, hogy a 7 futamon a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezzem és úgy érzem, hogy jól sikerült a felkészülés a W Series-re. A bajnokság tesztpilótájaként folyamatosan azon dolgoztam, hogy egyre jobb időket fussak az autóval, a kemény munkának pedig ismét meg lett az eredménye" - nyilatkozta Keszthelyi Vivien

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Keszthelyi Vivien
2019. április 30.
Keszthelyi Vivien a 77-es rajtszámot csípte meg
Keszthelyi Vivien
2019. június 09.
8 versenyzőt utasított maga mögé a pályán 18 éves tehetség

További hírek