Kidobott pénz volt Ricciardo szerződtetése a Renault számára?

Közzétéve:
2019-01-23, 16:01

Minden valószínűség szerint az ausztrál pilótának még várnia kell, mire ismét Forma-1-es futamgyőzelemért szállhat harcba, kérdés, meddig?

Társszerző: Hajdu Balázs

A Renault Forma-1-es csapatának ügyvezetője, Cyril Abiteboul szerint jó döntés volt Daniel Ricciardo szerződtetése, még akkor is, ha a győzelmekre esetleg még várniuk kell.

Ricciardo a Red Bull csapatát hagyta el a Renault kedvéért, mivel elérkezettnek látta az időt, hogy új kihívások elé nézzen. Az ausztrál pilóta döntését rengetegen megkérdőjelezték, mondván a Renault nem lesz elég versenyképes. A váltásban kétség kívül az is szerepet játszhatott, hogy a francia gyári csapat jóval több pénzt ígért, mint a Red Bull.

A Renault jelenleg az építkezés fázisában jár, legkorábban 2020-ra lehet olyan autójuk, mely a győzelemért is harcba szállhat. Sokan úgy látják, hogy a Ricciardóra elköltött pénzt akár további fejlesztésekre is fordíthatták volna. Abiteboul viszont úgy véli, hogy egy olyan klasszis pilóta, mint Ricciardo jóval többet tud segíteni.

„Egyértelmű az anyagi elköteleződés a Renault részéről”, mondta Abiteboul az Autosportnak. „Nem kérdés, hogy megengedhetjük-e magunknak. Nyilvánvalóan igen, hiszen a bevételünk negyvenszer magasabb, mint a Red Bullé. A kérdés a befektetés későbbi értékében rejlik. Vajon megéri-e ezen a ponton áldozni egy olyan pilótára, mint Daniel, amikor még olyan sok munkánk van az autó fejlesztését illetően? Szerintünk igen.

Természetesen rengeteg megbeszélést folytattunk a döntés meghozatala előtt. Mivel járunk jobban: ha az autóba, vagy ha a versenyzőkbe fektetjük a pénzt? Úgy gondolom, elértük azt a pontot, amikor jelentősen invesztálhatunk mindkettőbe.”

Száguldó Renault

A Renault célja, hogy csökkentse hátrányát az első három helyezett csapathoz képest. Gyakorlatilag évek óta a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull hátát nézi a mezőny többi tagja, beleértve a francia istállót.

Abiteboul hangsúlyozta, hogy Ricciardo szerződtetése, és a rá elköltött pénzösszeg nem fogja negatívan érinti a csapat többi részét.

„Szeretném elmondani, hogy a Daniellel kötött szerződésünk rendkívül ésszerű és átgondolt, kiemelkedő, még Forma-1-es viszonylatban is”, mondta Abiteboul.

Daniel Ricciardo

„Természetesen az ő képességeit és tehetségét, valamint hozzáadott értékét meg kell fizetni. Ám ez nem kidobott pénz. Mindent a lehető legnagyobb körültekintéssel végeztünk. Továbbra is tudjuk finanszírozni az autó és a motor fejlesztését. Aggodalomra semmi ok.”

Te mit gondolsz, ki tud törni a középcsapatok közül a Renault az elkövetkező években Ricciardóval a fedélzeten?
 

Forrás:

Kapcsolódó írások

2019. március 06.
A világ egyik legnagyobb Autószalonjára több gyártó is kihozta a jelenlegi Formula 1-es versenyautóját
Hegedűs Andor a Red Bull Racing épülete előtt, szemből fotózva
2018. november 21.
Andor egy olyan karriert futott be eddig, amire sok benzinvérű társammal együtt ámulattal tekintünk . Az alábbi interjúból kiderül, hogyan került a Formula 1 egyik legelitebb csapatába tervezőmérnökként!
2018. december 16.
11 kérdés a szezon második feléről olyan kérdésekkel, hogy min sértődött meg Bottas Magyarországon, mennyi ideig nem nevetne Oconnal Verstappen, és milyen állathoz hasonlította magát vajon Hülkenberg?
2019. február 10.
2019-től a McLaren kiszáll a díjkiosztásból