2021. június 03. | 10:19

Az Alfa Romeo még akár vezér nélkül is maradhat.

Az olasz csapat még nem döntötte el, hogy kivel folytatja a 2022-es szezonban, amikor nem csak a szabályok változnak jelentősen, de Kimi Räikkönen betölti a 43. életévét is. Mellette pedig ott van még Antonio Giovinazzi is, aki ebben a szezonban már kezd jobb teljesítményt nyújtani, de egy idősödő Kimi ellen ez a minimum, amit el lehet tőle várni.

Felmerül a kérdés, hogy ha a Jégember visszavonul, az olasz pilóta pedig nem kap több lehetőséget, akkor ki lehetne az Alfa következő két versenyzője? Egyáltalán marad a csapat Alfa Romeo, vagy visszatér a Sauber név a Száguldó Cirkuszba?

Azt már tudjuk, hogy mit tervez Kimi Räikkönen azután, hogy szögre akasztja a Forma-1-es sisakot, hiszen érdeklődik a NASCAR, vagy például akár a rali iránt is. De játsszunk el a gondolattal, hogy még egy évre marad. Giovinazzi teljesítménye csapnivaló, így elképzelhető, hogy Mick Schumacher számára egy továbblépést jelenthetne egy Alfa Romeo szerződés, hiszen a Haas jelenleg a leggyengébb konstrukcióval rendelkezik a mezőnyben. A Ferrari számára pedig szükségszerű lenne, hogy a fiatal német pilóta a középmezőnyben tudjon csatákat vívni a fejlődése érdekében.

Ha Schumacher marad az amerikaiaknál, akkor viszont jöhet egy fiatal tehetség a Sauber Junior Teamből, hiszen az ő színeiben versenyzik Théo Pourchaire, aki tavaly még az F3-ban lett összetettbeli második, most pedig az F2-ben nyújt kiváló teljesítményt az ifjú francia pilóta.

Ezzel együtt kérdés persze, hogy a csapatnak mi a célja, a jövője, hiszen hosszú ideje a Ferrari nevelő alakulata a korábban Sauber néven ismert istálló. Ez még a jövő zenéje, azonban nemsokára jöhetnek bejelentések a pilóta szerződésekkel kapcsolatban.

  • Címkék:
  • F1