Jelenleg Kimi Räikkönen a mezőny legidősebb tagja, aki a teljesített futamok számában már Rubens Barrichellót is megelőzte. A finn jégember még 2001-ben debütált a Sauber színeiben, hogy aztán a McLarenben törjön be igazán az élmezőnybe, 2007-ben pedig megszerezze az egyetlen világbajnoki címét. Két évvel később aztán megunta a Forma-1 felhajtását és elment ralizni, sőt, még a NASCAR-ban is megfordult.

Kimi Räikkönen egy F1-es versenyhétvégén éppen beszéll a Forma-1-es Alfa Romeo autójába

Visszatérése után a Ferrari színeiben szerepelt egészen 2018-ig, amikor visszatért pályafutása első csapatához, ami már Alfa Romeo néven szerepel a Száguldó Cirkuszban. Most, hogy már 41 éves, valószínűleg az utolsó Forma-1-es szerződését kapta meg, ami azt jelenti, hogy a szezon végén más sorozat után is nézhet.

"Nagyon sok szórakoztató sorozat van az autósport világában, de addig nem gondolkodom ezen, amíg nem lépek ki a Forma-1-ből. Legyen szó akár raliról, NASCAR-ról vagy egy teljesen más versenysorozatról, meglátjuk" – mondta Kimi Räikkönen.

Kimi Räikkönen az Alfa Romeo színeiben a paddockban oldalról

Többen találgatják, hogy az év végén esetleg visszatérhet a rali világába. Talán a most induló Extreme E bajnokságban láthatjuk viszont a következő idényben? Elképzelhető, mint ahogyan az sem kizárt, hogy a családjával együtt kipiheni azt a 20 évet, amit a Forma-1-ben töltött.